Αυτή η συνταγή για λαζάνια με κοτόπουλο θα ξετρελάνει την οικογένεια

Αν σε συγκινεί το παστίτσιο, αλλά το θέλεις λίγο πιο ελαφρύ, μία συνταγή για λαζάνια με κοτόπουλο είναι αυτό που ζητάς!

Με την τυρένια κρούστα της μπεσαμέλ στην οποία βυθίζεσαι και μετά τις απανωτές στρώσεις κοτόπουλου με τα λαζάνια… δεν μπορείς να ξεκολλήσεις μέχρι να το τελειώσεις!

Συνταγή από τη food blogger paxxi.

Λαζάνια με κοτόπουλο

Υλικά

1 στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια
500 γρ λαζάνια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη καρέ
2 πράσινες πιπεριές κομμένες καρέ
1 ντομάτα κομμένη καρέ
230 γρ τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Για τη μπεσαμέλ:
75 γρ. βούτυρο
75 ml ελαιόλαδο
110 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1200 ml γάλα ζεστό
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι
50 γρ τριμμένο τσένταρ
Για γαρνίρισμα:
50 γρ. τριμμένο τσένταρ
2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή ένταση σοτάρω το κρεμμύδι και το αφήνω 5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτω τις πιπεριές, αφού εξατμιστούν τα υγρά τους, βάζω λίγο νεράκι και τις αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνω το σκόρδο, αφήνω ½ λεπτό, βάζω το κοτόπουλο και ανακατεύω να πάρει λευκό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Συνεχίζω με την ντομάτα, τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, μειώνω την ένταση να σιγοβράζει, σκεπάζω την κατσαρόλα αφήνοντας λίγο να βγαίνει ο ατμός και αφήνω για 15 λεπτά.
Κατεβάζω το τηγάνι από την εστία και το αφήνω λίγο να κρυώσει.
Για τη μπεσαμέλ σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση, ρίχνω το λάδι και το βούτυρο, αφού λιώσουν και ζεσταθούν καλά προσθέτω ραντιστά το αλεύρι ανακατεύοντάς παράλληλα για 1 λεπτό, να καβουρδιστεί λίγο.
Λίγο-λίγο ενσωματώνω το γάλα και συνεχίζω την ανάδευση μέχρι να γίνει κρεμμώδης.
Βγάζω από τη φωτιά, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τυρί, ανακατεύοντας να ενωθούν.
Στο σκεύος/ ταψί 20×30 εκ. απλώνω μια κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ και πάνω της στρώνω τα λαζάνια.
Συνεχίζω με μια στρώση κοτόπουλο και μπεσαμέλ.
Όμοια βάζω πάλι λαζάνια – κοτόπουλο – μπεσαμέλ και το ίδιο άλλη μια φορά.
Σκεπάζω με μια τελευταία στρώση λαζάνια και καλύπτω με μπεσαμέλ.
Πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά και τσένταρ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220°C, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 15 λεπτά να κρυώσει πρώτα πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις