Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που προσφέρει εξαιρετική γεύση, αλλά και απλότητα στην παρασκευή του

Στην παράδοση της Ελλάδας, ο χαλβάς έχει μια ξεχωριστή θέση.

Αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά που συνδυάζεται με την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής.

Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που προσφέρει όχι μόνο εξαιρετική γεύση, αλλά και απλότητα στην παρασκευή του.

Η food blogger Ελενα Χονδρογιάννη, μας δίνει μία πανεύκολη συνταγή για πολύ γευστικό σιμιγδαλένιο χαλβά, καρυδάτο, με μπόλικες σταφίδες, άρωμα κανέλας και μέλι.

Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά

Υλικά

200γρ Σιμιγδάλι ψιλό
100γρ Σιμιγδάλι χοντρό
150γρ Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ή μισό μισό
80γρ Καρύδια
80γρ Σταφίδες ξανθές
2 κουτ γλυκού Κανέλα (Σκόνη)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (ποτήρια νερού)
3 ποτήρια Νερό
2 ποτήρια Ζάχαρη
2 Κανέλα ξυλάκι

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

μέλι

τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα σιμιγδάλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα, σύμφωνα με την προτίμησή μας.

Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για περίπου 10 λεπτά.

Αφού το σιμιγδάλι έχει πάρει το επιθυμητό χρώμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις σταφίδες, τα καρύδια και την κανέλα, ανακατεύοντας καλά.

Σιγά-σιγά ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Τέλος, σερβίρουμε το χαλβά σε μπολάκια ή σε μια φόρμα, την οποία έχουμε προηγουμένως λαδώσει, ρίχνουμε μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια για να δώσουμε μια τελευταία πινελιά αρωμάτων και γεύσης.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις