Συνταγή: Πανεύκολη και γρήγορη Κις Λορέν

Η συνταγή από τον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη
Αλμυρή και πεντανόστιμη τάρτα που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι σας.
Η συνταγή για την Κις Λορέν από τον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη.
Υλικά
Για την τάρτα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
50 ml νερό
5 γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
200 ml κρέμα γάλακτος ARLA
200 γρ μοτσαρέλα ARLA
200 γρ. μιξ τυριών Pasta Gratinar ARLA
100 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας
4 μεσαία αυγά
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο παγωμένο, μαζί με το αλεύρι και το αλάτι, μέχρι το μείγμα μας να δείχνει σαν άμμος.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά, σε 2-3 δόσεις, το νερό, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το ζυμάρι μας μέσα στη ταρτιέρα και με τα χέρια μας το απλώνουμε ομοιόμορφα παντού.
Σε ένα μπολ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αμέσως μετά, απλώνουμε μέσα στην τάρτα μας τα τυριά ομοιόμορφα παντού, βάζουμε από πάνω την γαλοπούλα που έχουμε κόψει σε κομμάτια και τέλος το μείγμα της κρέμας με τα αυγά, φροντίζοντας να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30-35 λεπτά.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις