Μία πολύ εύκολη και vegan συνταγή για γλυκό

Πέντε μόλις υλικά και ένα μπλέντερ αρκούν για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα, vegan τρουφάκια με βρώμη και ταχίνι σε μία πανεύκολη συνταγή.

Είναι γλυκά και συνδυάζουν τις αγαπημένες γεύσεις από ταχίνι και σουσάμι. Χωρίς περιττά λίπη, θα σου δώσουν όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι στο πρωινό ή στο απογευματινό σου σνακ.

Η συνταγή ανήκει στον σεφ Γαβριήλ Νικολαίδη.

Συνταγή: Πανεύκολα και vegan τρουφάκια βρώμης

Υλικά

150 γρ. βρώμη
250 γρ. ταχίνι
50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
20 γρ. κακάο
50 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη βρώμη στο μπλέντερ και την χτυπάμε μέχρι να γίνει αλεύρι, για περίπου 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμα 3-4 λεπρά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Τσεκάρουμε αν το μίγμα μας πλάθετε σε τρουφάκια. Αν όχι προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό και χτυπάμε ξανά.
Αδειάζουμε το σουσάμι σε μια πιατέλα.
Πλάθουμε τα τρουφάκια μας και τα παιρνάμε από το σουσάμι.
Αν θέλουμε να κολλήσει περισσότερο σουσάμι τα πλάθουμε με ελαφρώς βρεγμένα χέρια.
Διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο στον πάγκο της κουζίνας για 2 μέρες ή στη συντήρηση του ψυγείου για 7 μέρες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις