Η συνταγή από τη Δωδώνη

Νόστιμη και υγιεινή συνταγή για Pancakes με γιαούρτι, βρώμη μπανάνα και μέλι. Ιδανική για πρωινό αλλά και ένα γευστικό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η συνταγή από τη Δωδώνη.

Υλικά:

• 100 γρ. βρώμη
• 1,5 μπανάνα, καθαρισμένη
• 120 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό πλήρες
• 1 αυγό, μεσαίο
• 40 γρ. μέλι
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 3 κ.γ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι

Εκτέλεση:

• Βάζουμε στο multi τη βρόμη και τη χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως και να γίνει αλεύρι.
• Προσθέτουμε τη μπανάνα, το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό, το αυγό, το μέλι, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
• Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και βάζουμε 3 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.
• Ελέγχουμε τις άκρες τους και όταν τα pancakes ψηθούν από τη μία μεριά και μπορούν να ξεκολλήσουν από τον πάτο του τηγανιού, τα αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
• Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο.
• Τοποθετούμε το ένα pancake πάνω από το άλλο φτιάχνοντας στοίβες, σερβίρουμε με φέτες μπανάνας και blueberries, και περιχύνουμε με μέλι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις