Συνταγή για ένα νηστίσιμο και εύκολο γλυκό που είναι και πολύ υγιεινό

Μία συνταγή για τις… λιγούρες για γλυκό, τώρα στην περίοδο της νηστείας, μας δίνει η food blogger mrssoupe.

Ο λογος για τις πιο τέλειες και απλές καριόλες που θα λατρέψετε!

Για να φτιάξετε τις καριόκες θα χρειαστείτε απλά υλικά που μπορείτε να βρείτε ακόμα και στα σούπερ μάρκετ.

Ένα υπέροχο, εύκολο γλυκό που είναι ταυτόχρονα και πολύ υγιεινό, καθώς δεν περιέχει ζάχαρη.

Συνταγή για νηστίσιμες καριόκες

Υλικά

50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου ή αλεύρι βρώμης
200 γρ. καρύδια τριμμένα ((εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και digestive χωρίς ζάχαρη))
200 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και χωρίς φλούδα
20 ml. κονιάκ
1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. χαρουπόμελο ή σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. λάδι καρύδας ή vegan βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα στέβια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα καρύδια, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλεύρι αμυγδάλου ή βρώμης, το χαρουπόμελο, το αλάτι και το vegan βούτυρο.
Αφού μουλιάσετε για 10 λεπτά τους χουρμάδες σε νερό βρύσης ξεφλουδίστε τους κάτω από το τρεχούμενο νερό. Χτυπήστε τους στο μπλέντερ με ελάχιστο νερό.
Ανακατεύουμε τους χουρμάδες με το μείγμα καρυδιών. Φορώντας γάντια ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε το μείγμα και του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα. Κλείνουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε νερό και το βράζετε. Πάνω από το κατσαρολάκι βάζετε ένα άλλο μπολάκι που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και ρίχνετε μέσα την κουβρτούρα. Εκεί την λιώνετε.
Βγάλε το μείγμα από την κατάψυξη και με ένα μαχαίρι κόψτε κάθετες φέτες πάχους περίπου 3 εκατοστών.
Βουτήξτε κάθε κομμάτι στην κουβερτούρα και ακουμπήστε σε αντικολλητικό χαρτί το οποίο έχετε βάλει μέσα σε ταψί.
Αφήστε τις καριόκες σας να κρυώσουν στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις