Συνταγή: Μακαρονόπιτα με φέτα, γραβιέρα και απάκι

Η συνταγή από τα γαλακτοπωλεία Στάμου
Αυτή η λαχταριστή μακαρονόπιτα θέλει μόλις 15 λεπτά προετοιμασίας. Περιέχει τριών ειδών τυριά και απάκι.
Η συνταγή από τα γαλακτοπωλεία Στάμου.
Υλικά (για 6 – 8 άτομα)
1 συσκευασία μακαρόνια με τρύπα
400 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ
300 γρ. φέτα ΠΟΠ ΣΤΑΜΟΥ
200 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
4 αβγά
200 γρ. απάκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
- Tα σουρώνετε και ρίχνετε μέσα το μισό βούτυρο.
- Σοτάρετε το απάκι με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Θρυμματίζετε τη φέτα και τη βάζετε σε μπολ.
- Τρίβετε τη γραβιέρα και τη βάζετε στο μπολ μαζί με τη φέτα και ανακατεύετε.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ.
- Ανακατεύετε τα μακαρόνια με το μίγμα τυριών και το απάκι και τα στρώνετε στη φόρμα.
- Αφρατεύετε το τυρί κρέμα και το ανακατεύετε με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με φρέσκο θυμάρι.
- Περιχύνετε την πίτα με το μίγμα και την ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 – 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις