Η συνταγή από τα γαλακτοπωλεία Στάμου

Αυτή η λαχταριστή μακαρονόπιτα θέλει μόλις 15 λεπτά προετοιμασίας. Περιέχει τριών ειδών τυριά και απάκι.

Η συνταγή από τα γαλακτοπωλεία Στάμου.

Υλικά  (για 6 – 8 άτομα)

1 συσκευασία μακαρόνια με τρύπα
400 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ
300 γρ. φέτα ΠΟΠ ΣΤΑΜΟΥ
200 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
4 αβγά
200 γρ. απάκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  2. Tα σουρώνετε και ρίχνετε μέσα το μισό βούτυρο.
  3. Σοτάρετε το απάκι με το υπόλοιπο βούτυρο.
  4. Θρυμματίζετε τη φέτα και τη βάζετε σε μπολ.
  5. Τρίβετε τη γραβιέρα και τη βάζετε στο μπολ μαζί με τη φέτα και ανακατεύετε.
  6. Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ.
  7. Ανακατεύετε τα μακαρόνια με το μίγμα τυριών και το απάκι και τα στρώνετε στη φόρμα.
  8. Αφρατεύετε το τυρί κρέμα και το ανακατεύετε με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  9. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με φρέσκο θυμάρι.
  10. Περιχύνετε την πίτα με το μίγμα και την ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 – 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις