Συνταγή: Λαχταριστό τιραμισού με γιαούρτι Δωδώνη

dododi.gr
Δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία
Ένα πεντανόστιμο σπιτικό τιραμισού με γιαούρτι Δωδώνη που μπορείτε να παρασκευάσετε εύκολα στην κουζίνας σας.
Υλικά
• 430 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό
• 200 γρ. κρέμα τυρί μασκαρπόνε
• 3 κ.σ. μέλι
• 1/2 κ.γ. άρωμα βανίλιας σε υγρή μορφή
• 12 σαβαγιάρ
• 240 γρ. ζεστό νερό
• 2 κ.γ. εσπρέσο σε σκόνη
• 1 κ.σ. μέλι
• 100 γρ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος, ρίχνουμε το ζεστό νερό, την σκόνη καφέ και αναμετρούμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι , το μασκαρπόνε, το μέλι και το άρωμα βανίλιας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Στο σκεύος σερβιρίσματος, απλώνουμε μια λεπτή στρώση κρέμας στον πάτο. Ένα-ένα, βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ και τα τοποθετούμε πάνω στην κρέμα.
Απλώνουμε άλλη μία στρώση κρέμας και προσθέτουμε άλλη μια στρώση από σαβαγιάρ βουτηγμένα στον καφέ.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες.
Αφού σταθεροποιηθεί το τιραμισού, πασπαλίζουμε από πάνω μια γενναία ποσότητα κακάο και κόβουμε σε κομμάτια.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις