Η συνταγή από τη MISKO

Το κλασικό αμερικανικό πιάτο σε μια συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Η κρεμώδης σάλτσα τυριού, τα μοναδικό κοραλάκι της MISKO και η τραγανή κρούστα δημιουργούν έναν συνδυασμό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

500 γρ. Κοραλάκι MISKO

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1/2 κ.γ. πάπρικα

3 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

400 ml γάλα εβαπορέ

400 ml κρέμα γάλακτος

400 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

400 γρ. ημίσκληρα τυρί, τριμμένο

200 γρ. τσένταρ, τριμμένο

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοραλάκι MISKO και βράζουμε για 4 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε ζωηρά ώστε να μη σβολιάσει. Στη συνέχεια, και μόλις ενσωματωθεί το γάλα εβαπορέ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ζωηρά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά. Μόλις ενσωματώσουμε την απαιτούμενη ποσότητα προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε τα μισά ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο ταψί και από πάνω την μισή ποσότητα από στα τριμμένα τυριά που αφήσαμε στην άκρη. Από πάνω προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τέλος τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 25-30 λεπτά.
  • Απομακρύνουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις