Μία πολύ γευστική και διαφορετική συνταγή για το τραπέζι σας

Μία διαφορετική, αλλά πολύ γευστική συνταγή, μάς προτείνει ο food creator Πέτρος Μαουνατζής.

Μάλιστα, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. Καλαμαράκια με πλιγούρι και σταφίδες στον φούρνο.

Το πλιγούρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες.
Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωση του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πιο ήπια και έχει υψηλό δείκτη κορεσμού δηλαδή σας χορταίνει περισσότερο σε σχέση με άλλους υδατάνθρακες όπως το ρύζι και τις πατάτες.

Συνταγή: Καλαμαράκια με πλιγούρι και σταφίδες στον φούρνο

Υλικά

500γρ Καλαμάρια
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
1 σκελίδα Σκόρδο
1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια Πλιγούρι
200ml Ζωμό λαχανικών
Μπαχάρι
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
Άνηθο
100γρ Σταφίδες

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το πλιγούρι με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα τηγανάκι και μόλις αλλάξει χρώμα ρίχνουμε τα 100 ml του ζωμού αλάτι, πιπέρι το αφήνουμε να πάρει μια βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και το κλείνουμε σε ένα μπολ να ρουφήξει τα υγρά του και να φουσκώσει.
Αφού ρουφήξει τα υγρά του προσθέτουμε μέσα τον άνηθο, το μπαχάρι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα καλαμάρια κλείνουμε με οδοντογλυφίδα για να μη μα φύγει η γέμιση στο φούρνο.Τοποθετούμε τα καλαμάρια μέσα στο ταψί και τα περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά προσέχοντας να μη στεγνώσουν (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις