Η συνταγή από την «Ήπειρος» και τον σεφ, Πέτρο Συρίγο

Μετρώντας αντίστροφα προς την Πρωτοχρονιά, οι προετοιμασίες το τραπέζι της Παραμονής αλλά και της πρώτης μέρας του νέου έτους είναι πυρετώδεις. Αυτή η ιδιαίτερη συνταγή για ψαρονέφρι το οποίο συνοδεύεται από πουρέ κάστανο μπορεί να κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό το εορταστικό σας γεύμα.

Η συνταγή από την «Ήπειρος» και τον σεφ, Πέτρο Συρίγο.

Υλικά

Για το ψαρονέφρι

  • 2κ.σ βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο (σοτάρισμα)
  • 1 ψαρονέφρι ολόκληρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • Χοντρό αλάτι & πιπέρι

Για τον πουρέ κάστανο

  • 2κ.σ λιωμένο βούτυρο γάλακτος ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 2 πατάτες
  • 200gr. βρασμένο κάστανο
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Σιρόπι σφενδάμου 30 ml

Εκτέλεση

Για το ψαρονέφρι

  1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το ψαρονέφρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι , αφήνουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε καλά το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές.
  2. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και από πάνω το ψαρονέφρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20’. Το βγάζουμε και το αφήνουμε 5’ να ξεκουραστεί.

Για τον πουρέ κάστανο

  1. Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε από το νερό.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε την κρέμα και τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  3. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με την μισή ποσότητα από το βούτυρο και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την κρέμα και τα κάστανα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μας με το πιρούνι μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε το σιρόπι, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι ο πουρές μας να έχει ομοιόμορφη υφή.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις