Σύκα: Νόστιμα αλλά και ωφέλιμα για την υγεία μας

Αυτά είναι 3+1 οφέλη για τον οργανισμό μας
Τα σύκα, ένα αγαπημένο εποχικό φρούτο, είναι πλούσια σε φυσικά σάκχαρα, μέταλλα και διαλυτές ίνες. Επίσης σε μεταλλικά στοιχεία, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό και αποτελούν καλή πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών Α και Κ, που συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία μας.
Αυτά τα μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη για τον οργανισμό μας:
Προωθούν την πεπτική υγεία
Καθώς περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, τα σύκα είναι μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία για όσους αντιμετωπίζουν πεπτικά προβλήματα. Η καθημερινή κατανάλωση σύκων μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, της ελκώδους κολίτιδας, της δυσκοιλιότητας και άλλων πεπτικών προβλημάτων.
Βοηθούν στην υγεία της καρδιάς
Τα σύκα είναι ένας φυσικός τρόπος για να διατηρήσουμε φυσιολογικά την αρτηριακή μας πίεση, τα επίπεδα λίπους στο αίμα και τη χοληστερόλη, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα.
Αυξάνουν την οστική πυκνότητα
Έχουν επίσης υψηλά επίπεδα μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση και την ανάπτυξη των οστών μας.
Υποστηρίζουν τα υγιή μαλλιά και το δέρμα
Παράλληλα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που δυναμώνουν τα μαλλιά και το δέρμα μας. Ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, μέταλλα που περιέχουν τα σύκα, μειώνουν την τριχόπτωση και βοηθούν τη νέα ανάπτυξη.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις