Η συνταγή από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και τη σελίδα Funkycook

Λαχταριστά σοκολατένια bownies με σάλτσα μήλου, κατάλληλα και για vegan διατροφή.

Η συνταγή από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και τη σελίδα Funkycook.

Υλικά

  • 110 γρ.αλεύρι Ντίνκελ
  • 80 γρ.λάδι καρύδας
  • 60 γρ.vegan κουβερτούρα, λιωμένη
  • 40 γρ.κακάο άγλυκο
  • 120 γρ.καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 1/2 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ.αλάτι
  • 1/2 κ.γ.baking powder
  • 2μήλα, κομμένα σε κυβάκια

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με τη σάλτσα μήλου. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα μήλα με 200 ml νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20’. Κατόπιν πολτοποιούμε, επαναφέρουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε για 5’ ακόμη και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για τα brownies, σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι, ανακατεύουμε με αναδευτήρα για 2’.
  3. Προσθέτουμε 160 γρ. από την σάλτσα μήλου, τη λιωμένη κουβερτούρα, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder.
  4. Μόλις ενωθούν τα υλικά μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί 25*20 εκ. και ψήνουμε για 20’.
  5. Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις