Σε ποιες περιοχές απολαμβάνουν περισσότερο την ελληνική γαστρονομία οι τουρίστες

Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ
Με 9,1 βαθμολογούν την εμπειρία της γαστρονομίας συνολικά στην Ελλάδα οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας όπως προκύπτει από τη Μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ σε συνεργασία με τη TCI Research, για τη φήμη της Ελλάδας σε κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδες ταξιδιών.
Την υψηλότερη βαθμολογία για το τρίτο τρίμηνο του έτους (Ιούλιος 2025 – Σεπτέμβριος 2025) συγκεντρώνουν οι εμπειρίες που αφορούν στον ελληνικό πολιτισμό (9,2) ενώ μετά τη γαστρονομία, στην τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι ελληνικές θάλασσες με 8,9.
Στις συζητήσεις στο διαδίκτυο η γαστρονομία συγκέντρωσε επίσης πλήθος θετικών αναφορών με υψηλό σκορ (77) στον Δείκτη NSI. Οι ταξιδιώτες μίλησαν με θερμά λόγια για την ελληνική κουζίνα, τα ντόπια υλικά, την νησιωτική κουζίνα καθώς και για τις εμπειρίες γευσιγνωσίας κρασιού που απόλαυσαν στη χώρα μας.
Μεταξύ των περιφερειών της χώρας τις κορυφαίες αξιολογήσεις, σε ό,τι αφορά το φαγητό και το ποτό που δοκιμάζουν στην Ελλάδα, συγκεντρώνουν η Δυτική Ελλάδα (9,3), τα Ιόνια Νησιά και η Κρήτη (9,2). Η Δυτική Μακεδονία συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία (9,6) διαθέτει ωστόσο περιορισμένο όγκο αξιολογήσεων.
Στην Αττική η γαστρονομική εμπειρία βαθμολογείται με 9,1. Όπως επίσης στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο αλλά και στα Δωδεκάνησα.
Με 9 αξιολογείται στην Κεντρική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Ήπειρο. Η Κεντρική Μακεδονία συγκεντρώνει βαθμολογία 8,9. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπως και στο Βόρειο Αιγαίο, τέλος, η γαστρονομική εμπειρία βαθμολογείται με 8,8.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










