Τρεις εύκολες συνταγές από την kyknos

Το street food δημιουργήθηκε για να καταναλώνεται στον δρόμο ως γρήγορη λύση για φαγητό στο χέρι, μπορούμε όμως πολύ εύκολα να το παρασκευάσουμε και στο σπίτι μας.

Αυτές είναι τρεις εύκολες συνταγές από την kyknos και τον Chef Γιώργο Τσαπάρα.

Xοτ ντογκ

Υλικά

 Για την coleslaw

1/4 λευκό λάχανο

1 λεμόνι χυμός & ξύσμα

1 καρότο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

3 κ.σ. Μαγιονέζα Premium ΚΥΚΝOS

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

8 λουκάνικα Φρανκφούρτης

8 ψωμάκια για hot dog

Μουστάρδα Hot ΚΥΚΝOS

Κέτσαπ 0% Προσθήκη Ζάχαρης ΚΥΚΝOS

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Τρίβουμε με το χοντρό μέρος του τρίφτη το καρότο απ’ ευθείας στο μπολ.

Με το ψιλό μέρος του τρίφτη παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το προσθέτουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε τη μαγιονέζαΠροσθέτουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο νερό και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Όταν ξεκινήσει να βράζει προσθέτουμε τα λουκάνικα.

Μετά από 1’ βάζουμε μια σχάρα πάνω από το τηγάνι και τοποθετούμε τα ψωμάκια μας. Τα σκεπάζουμε με ένα καπάκι ή άλλο τηγάνι ώστε να μαγειρευτούν από τον ατμό.

Μετά από 1’ σβήνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το καπάκι. Βγάζουμε τα ψωμάκια και τα ανοίγουμε προσεκτικά.

Προσθέτουμε στην αρχή μια κουταλιά από την coleslaw, μετά το λουκάνικο και πάνω στο λουκάνικο βάζουμε Κέτσαπ 0% Προσθήκη Ζάχαρης ΚΥΚΝOS και Μουστάρδα Hot ΚΥΚΝOS.

Tacos με κοτόπουλο

Υλικά

Για το κοτόπουλο

6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο

6 κ.σ. Κέτσαπ 0% Προσθήκη Ζάχαρης KYKNOS

2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. σκόρδο σκόνη

1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη sauce

3 κ.σ. Μουστάρδα Hot KYKNOS

4 κ.σ. Μαγιονέζα Premium KYKNOS

1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Για τα tacos

12 tacos καλαμποκιού ή mini tortilla

1/3 λάχανο λευκό μικρό

2 πιπεριές κόκκινες

2 πιπεριές κίτρινες

1 κρεμμύδι

4 lime

2 avocado

Ελαιόλαδο

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την Κέτσαπ 0% Προσθήκη Ζάχαρης KYKNOS με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και βάζουμε το κοτόπουλο.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το κοτόπουλο.

Αδειάζουμε ότι έχει μείνει στο μπολ αλείφοντας καλά το κοτόπουλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντιστάσεις για 20-25’ στους 200°.

Για τη sauce

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Μουστάρδα Hot KYKNOS και τη Μαγιονέζα Premium KYKNOS και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, την πάπρικα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Για τα tacos

Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές και το κρεμμύδι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, κόβουμε σε φιλέτα τα lime μας και τα avocado σε λωρίδες.

Βγάζουμε από το φούρνο το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.

Φτιάχνουμε τα tacos μας βάζοντας πρώτα το λάχανο, μετά πιπεριές και τα κρεμμύδια, έπειτα το avocado και τέλος το κοτόπουλο.

Τέλος βάζουμε μια καλή κουταλιά από τη sauce από πάνω και σερβίρουμε μαζί με τα κομμένα lime.

Cheeseburger

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:

400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα (περασμένος μία φορά)

2 κ.σ. Κέτσαπ 0% Προσθήκη Ζάχαρης KYKNOS

Αλάτι

Πιπέρι

Καπνιστή πάπρικα

Για την piccle sauce

200 γρ. Μαγιονέζα Premium KYKNOS

100 γρ. αγγουράκι τουρσί

1/2 κρεμμύδι

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Πιπέρι

Για το dip

3 κ.σ. Μαγιονέζα Premium KYKNOS

1 κ.σ. Μουστάρδα Mild KYKNOS

Χυμός από μισό πορτοκάλι

Καπνιστή πάπρικα

Για τη σύνθεση

2 ψωμάκια για burger

Ντομάτα

Κρεμμύδι

Λόλα

Πατάτες της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά, πλάθετε το μείγμα, το χωρίζετε σε δύο μπιφτέκια και αφήνετε τουλάχιστον 20′ στο ψυγείο. Βγάζετε από το ψυγείο τουλάχιστον 10′ πριν το μαγείρεμα. Τα ψήνετε ιδανικά σε σχαροτήγανο στο βαθμό της αρεσκείας σας.

Για την pickle sauce

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20′.

Για το dip

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20′.

Για τη σύνθεση

Ενώ ψήνετε τα μπιφτέκια σας και λίγο πριν να είναι έτοιμα, στο ίδια τηγάνι τοποθετείτε τα ψωμάκια κομμένα στη μέση ώστε να κάνουν ωραία κρούστα. Αποσύρετε από το τηγάνι και προσθέτετε στο ένα ψωμάκι Κέτσαπ 0% Προσθήκη Ζάχαρης KYKNOS και στο άλλο Μουστάρδα Mild KYKNOS.

 Στο ψωμάκι της βάσης τοποθετείτε μερικά φύλλα από τη λόλα, μια καλή κουταλιά της σούπας pickle sauce και μετά το μπιφτέκια. Από πάνω βάζετε μερικές λεπτές φέτες ντομάτας και μερικές λίγο πιο χοντρές από κρεμμύδι. Καπακώνετε με το ψωμάκι και εάν θέλετε βάζετε και ένα κομμάτι αγγουράκι τουρσί με μία οδοντογλυφίδα.

Σερβίρετε μαζί με τις πατάτες και το dip που έχετε ετοιμάσει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις