Πώς θα φτιάξετε νόστιμα σνακ με αυγά

Δείτε τις συνταγές από τη lurpak
Αυγά βραστά, ποσέ ή ομελέτα: όπως και να φτιάξετε αποτελούν πάντα μία νόστιμη επιλογή για πρωινό, brunch ή σνακ κατά τη διάρκεια της μέρα.
Δείτε τις συνταγές από τη lurpak.
Τραγανό ψωμί με λιωμένο αβοκάντο και βραστά αυγά
Υλικά
- Lurpak® Soft Ανάλατο που Αλείφεται Εύκολα
- 2 φέτες ψωμιού με προζύμι
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
- αλάτι
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, λεπτοκομμένη
- 1 λάιμ (μόνο τον χυμό)
- 2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής, βρασμένα
Εκτέλεση
Βράζετε νερό σε ένα μετρίου μεγέθους κατσαρολάκι. Βυθίζετε απαλά τα αυγά μέσα στο νερό και μαγειρεύετε για 6½ λεπτά μέχρι να γίνουν μελάτα ή περισσότερο, ανάλογα με το πως σας αρέσει ο κρόκος.
Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα και τα κρυώνετε κάτω από την βρύση, μέχρι να μπορέσετε να τα καθαρίσετε με το χέρι.
Κόψτε στη μέση τα αβοκάντο, αφαιρώντας το κουκούτσι και την φλούδα.
Λιώστε τα αβοκάντο σε ένα γουδί ή με ένα πιρούνι, πασπαλίστε με λίγο αλάτι και συνεχίστε μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμείτε. Προσθέστε λεπτοκομμένη πιπεριά τσίλι και χυμό λάιμ ανάλογα τις προτιμήσεις.
Ψήστε το ψωμί και στις 2 πλευρές του, βουτυρώνοντας με μια γενναία δόση.
Ολοκληρώστε το σάντουιτς , προσθέτοντας το λιωμένο αβοκάντο επάνω στο βουτυρωμένο ψωμί και καλύψτε με ένα ζεστό αυγό, κομμένο στη μέση.
Αυγά Μπένεντικτ
Υλικά
- 200γρ. Lurpak® Soft Ανάλατο που Αλείφεται Εύκολα
- 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
- 4 κρόκοι από μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
- 1½ κ.γ. λευκό ξύδι
- 8 φέτες ζαμπόν
- πιπέρι καγιέν (cayenne), όσο επιθυμείτε
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
- χυμός λεμονιού
- 4 Αγγλικά μάφινς
Εκτέλεση
Λιώστε το Lurpak Soft σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Όταν διαχωρίσουν τα λιπαρά από το γάλα, ρίξτε τα λιπαρά σε ένα καθαρό δοχείο και διατηρήστε το ζεστό. Πετάξτε τα γαλακτώδη στερεά που έχουν απομείνει στη βάση της κατσαρόλας.
Ετοιμάστε ένα σκεύος για μπεν μαρί τοποθετώντας ένα πυρίμαχο μπολ επάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, διασφαλίζοντας ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό.
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών στο μπολ με μία κουταλιά της σούπας νερό, μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό χρώμα και πηχτή υφή. Προσθέστε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο χτυπώντας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και παχύρευστο. Ρίξτε όσο χυμό λεμονιού και αλάτι επιθυμείτε και κρατήστε το ζεστό.
Aυγά ποσέ
Ζεστάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι να αρχίσει να βράζει και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά κι αφήστε το να σιγοβράζει. Προσθέστε το λευκό ξύδι.
Σπάστε το κάθε αυγό σε ξεχωριστά μπολ. Ρίξτε αργά και προσεκτικά ένα – ένα τα αυγά από τα μπολ μέσα στο νερό που σιγοβράζει. Μαγειρέψτε για 4 – 5 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να σταθεροποιηθούν ενώ οι κρόκοι παραμένουν ρευστοί.
Σπάστε το κάθε αυγό σε ξεχωριστά μπολ. Ρίξτε αργά και προσεκτικά ένα – ένα τα αυγά από τα μπολ μέσα στο νερό που σιγοβράζει. Μαγειρέψτε για 4 – 5 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να σταθεροποιηθούν ενώ οι κρόκοι παραμένουν ρευστοί.
Αφαιρέστε τα ποσαρισμένα αυγά με μία κουτάλα στραγγίσματος και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το νερό.
Σως ολαντέζ
Αλείψτε γενναιόδωρα με Lurpak Soft το εσωτερικό από τα ψωμάκια μπριός και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετήστε πάνω σε κάθε φρυγανισμένο μπριος 2 φέτες ζαμπόν και ένα αυγό ποσέ και περιχύστε τα απαλά με σάλτσα Ολαντέζ.
Πασπαλίστε με το σχοινόπρασο και καρυκεύστε με πιπέρι καγιέν.
Ομελέτα “tornado”
Υλικά
2 μέτρια αυγά ελευθέρας βοσκής
20γρ. Lurpak® BΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΦΥΛΛΟ
10γρ. κορν φλάουρ
αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Διαλύετε κορν φλάουρ σε ένα μικρό μπολ με μία κουταλιά της σούπας νερό και το ανακατεύετε με το μείγμα των αυγών, προσθέτοντας αλάτι.
*Συμβουλή
Για να πετύχετε τη σωστή γεύση, ελέγξτε τη θερμοκρασία όταν λιώνετε το βούτυρο στο τηγάνι. Μη το αφήσετε να ροδίσει, επειδή αυτό θα αλλάξει τη γεύση, όπως και το χρώμα της ομελέτας. Θέλετε εξάλλου αυτό το εκπληκτικό κίτρινο χρώμα που συμπληρώνει τόσο όμορφα το μοναδικό της σχήμα. Για να το πετύχετε, χτυπήστε και ανακατέψτε καλά τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών, κάνοντας τον κίτρινο χρωματισμό έντονο και ομοιόμορφο, χωρίς λευκές λωρίδες. Αν σερβίρετε παραπάνω απο μία ομελέτα, προετοιμάστε τα αυγά που χρειάζεστε πριν να ξεκινήσετε, κατά προτίμηση σε διαφορετικά μπολ, ώστε να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη ποσότητα απο το μείγμα αυγού για κάθε ομελέτα. Επίσης φροντίστε να λιώσετε αργά μια νέα ποσότητα βουτύρου, πριν να μαγειρέψετε την κάθε ομελέτα
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το μείγμα αυγού και περιμένετε μέχρι να αρχίσει να «δένει».
Παίρνετε τα chopsticks και τραβάτε με αυτά 2 άκρες της ομελέτας στο κέντρο. Κρατάτε τα chopsticks σταθερά και με το άλλο σας χέρι γυρνάτε το τηγάνι απο το χερούλι του. Αυτό θα περιστρέψει την ομελέτα σε σχήμα “τυφώνα”.
Το αφήνετε περίπου 30 επιπλέον δευτερόλεπτα για να δέσει η ομελέτα. Αφήνετε το επάνω μέρος της ομελέτας σε ελαφρώς ημίρευστη μορφή, ώστε η ομελέτα να είναι μαλακή όταν τη σερβίρετε, επειδή θα συνεχίσει να μαγειρεύεται όταν την αφαιρέσετε απο τη φωτιά.
Σερβίρετε απευθείας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις