Πώς θα φτιάξετε σπιτικούς λουκουμάδες για την παραλία

Με τη συνταγή του σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη μπορείτε να τους παρασκευάσετε και μόνοι σας στο σπίτι και να τους απολαύσετε μαζί με τις καλοκαιρινές σας βουτιές
Η εικόνα του πλανόδιου πωλητή που πουλά λουκουμάδες είναι κλασική στις ελληνικές παραλίες.
Με την παρακάτω συνταγή από τον @dimitrismichailidis μπορείτε να τους παρασκευάσετε και μόνοι σας στο σπίτι και να τους απολαύσετε μαζί με τις καλοκαιρινές σας βουτιές.
Υλικά
•500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
•100 γρ. ζάχαρη
•1/2 κ.γ. αλάτι
•1/2 κ.γ. ξίδι
•1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•125 γρ. νερό, κρύο
•120 γρ. γάλα, κρύο
•9 γρ. μαγιά στιγμής
•2 αυγά, μεσαία
•λιωμένο βούτυρο
•ζάχαρη
•κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι για τσουρέκια, τη ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το κρύο νερό, το αλάτι, το ξίδι, το εκχύλισμα βανίλιας, το κρύο γάλα, τα αυγά, τη μαγιά στιγμής και ζυμώνουμε με τον γάντζο για περίπου 10′-15′, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Λαδώνουμε τα χέρια και τον πάγκο και χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια των 75 γρ. το κάθε ένα.
Πλάθουμε 12 μπάλες και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και τους αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν.
Αφαιρούμε την πετσέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 15′-18′.
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο, τους αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με λιωμένο βούτυρο και τους Βουτάμε σε ένα πιάτο με ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις