Πώς αξιολογούν οι τουρίστες το φαγητό στην Ελλάδα

Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στα ξενοδοχεία την υψηλότερη βαθμολογία καταγράφει η Αττική και ακολουθεί η Δυτική Ελλάδα
Η Ελλάδα τη χειμερινή σεζόν του 2025 εμφάνισε η χειμερινή περίοδο την χειμερινή περίοδο (1 Νοεμβρίου-31 Μαρτίου) δείκτη ικανοποίησης (GRI) των επισκεπτών, 84,9% στην κατηγορία «φαγητό-ποτό» στα ξενοδοχεία, ελαφρώς χαμηλότερο από 85,2% την αντίστοιχη περίοδο του 2024.
Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ, με βάση αναφορές για τα ξενοδοχεία, όπως αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τη χειμερινή σεζόν του 2025, η κατηγορία «Φαγητό – Ποτό» βρέθηκε στην πρώτη θέση με 13.342 θετικές αναφορές, με τις περισσότερες να περιλαμβάνουν τη λέξη-κλειδί «πρωινό». Ακολουθεί η κατηγορία «Προσωπικό» με 7.686 θετικές αναφορές, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα. Η τρίτη θέση ανήκει στην «Εγκατάσταση» (7.684 αναφορές), όπου η λέξη «ξενοδοχείο» κυριαρχεί ως βασικό σημείο αναφοράς.
Ανά περιοχή, στην κατηγορία φαγητού-ποτού, την υψηλότερη βαθμολογία καταγράφει η Αττική με 92% και ακολουθεί η Δυτική Ελλάδα με 91%. Η Πελοπόννησος συγκεντρώνει 86%, ενώ η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και η Κεντρική Μακεδονία κατατάσσονται στην τελευταία θέση με 85%.
Σε αρνητικές αναφορές το «Φαγητό – Ποτό», αριθμεί συνολικά 3.133, όπου συχνή είναι η αναφορά στον καφέ, ο οποίος αποτελεί σημείο απογοήτευσης τόσο λόγω κακής ποιότητας όσο και λόγω έλλειψης βραστήρα στα δωμάτια.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις