Πατάτες τηγανητές, βραστές και φούρνου: Τα «μυστικά» για το ιδανικό μαγείρεμα

Εύκολα tips για νόστιμο αποτέλεσμα
Με ορισμένα εύκολα tips μπορείτε να έχετε τις τέλειες τραγανές τηγανητές ή ψητές πατάτες αλλά και βραστές γεμάτες άρωμα.
Καταρχάς κατά το καθάρισμα και για μη μαυρίσουν, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό.
Για τραγανές τηγανητές πατάτες
Αφήστε τις πατάτες μισή ώρα πασπαλισμένες με λίγο αλάτι. Στη συνέχεια τις στεγνώνετε σε πετσέτα και τις τηγανίζετε.
Για τραγανές πατάτες φούρνου
Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Κατόπιν, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή και λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Για αρωματικές βραστές πατάτες
Οι βραστές πατάτες αποκτούν ξεχωριστό άρωμα και γεύση, αν μέσα στο νερό που βράζουν προσθέσετε μυρωδικά: δυόσμο, μαϊντανό ή ρίγανη.
Με πληροφορίες από jotis.gr
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις