Λαχταριστό γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι – Δείτε τη συνταγή

Η συνταγή από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη
Ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, το γαλακτομπούρεκο, παρασκευασμένο με φύλλο κανταΐφι.
Η συνταγή από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη.
Υλικά για την κρέμα:
1 λίτρα γάλα πλήρες
200γρ ζάχαρη
100γρ σιμιγδάλι ψιλό
4 μεσαία αβγά.
100γρ βούτυρο αγελάδος
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
Υλικά για το σιρόπι:
700γρ ζάχαρη
400ml νερό
100γρ μέλι
1 ξύλο κανέλας
Υλικά για το γλυκό:
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
250γρ βούτυρο αγελάδος
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής από το βίντεο της ΕΡΤ στην εκπομπή Στούντιο 4:
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις