Η συνταγή από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, το γαλακτομπούρεκο, παρασκευασμένο με φύλλο κανταΐφι.

Η συνταγή από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Υλικά για την κρέμα:

1 λίτρα γάλα πλήρες

200γρ ζάχαρη

100γρ σιμιγδάλι ψιλό

4 μεσαία αβγά.

100γρ βούτυρο αγελάδος

1 βανίλια

ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

Υλικά για το σιρόπι:

700γρ ζάχαρη

400ml νερό

100γρ μέλι

1 ξύλο κανέλας

Υλικά για το γλυκό:

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

250γρ βούτυρο αγελάδος 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής από το βίντεο της ΕΡΤ στην εκπομπή Στούντιο 4:

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις