Το επενδυτικό σχέδιο έλαβε την Τρίτη το «πράσινο φως» για την ένταξή του στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων

Αύξηση της δυναμικότητας των μονάδων παραγωγής γιαουρτιού και παγωτού της γαλακτοβιομηχανίας «Κρι Κρι» μέσω του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης της μεταποιητικής διαδικασίας, με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη, προβλέπει το project της εταιρείας με τίτλο «Greek Yogurt Dynamo».

Το επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 52,2 εκατ. ευρώ έλαβε την Τρίτη το «πράσινο φως» για την ένταξή του στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το project περιλαμβάνει την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών, εγκατάσταση σύγχρονων μηχανημάτων, αυτοματοποιημένων γραμμών εγκιβωτισμού, νέων δεξαμενών αποθήκευσης και μηχανών παστερίωσης, καθώς και την εισαγωγή τεχνολογιών καθαρισμού εξοπλισμού, την αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών και ψυκτικών συστημάτων. Παράλληλα, επιδιώκει την προώθηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της επέκτασης της μονάδας βιοαερίου. Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε έκταση που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Επταμύλων της Δημοτικής Ενότητας Σερρών, του Δήμου Σερρών.

Σημειώνεται πως το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο κύκλος εργασιών της ΚΡΙ-ΚΡΙ ανήλθε σε 66,38 εκατ. ευρώ έναντι 52,48 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2024, αυξημένος κατά 26,5%. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 10,49 εκατ. ευρώ έναντι 9,86 εκατ. ευρώ το 2024. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 8,98 εκατ. ευρώ έναντι 8,72 εκατ. ευρώ το 2024. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρου σε 7,25 εκατ. ευρώ έναντι 6,82 εκατ. ευρώ το 2024.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις