Πού αποδίδουν τις ελλείψεις οι επαγγελματίες της περιοχής

Για μεγάλες ελλείψεις στις ποσότητες σαρδέλας που αλιεύονται στον Πατραϊκό Κόλπο, κάνουν λόγο οι επαγγελματίες στα ιχθυοπωλεία της γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών στο ψάρι που πωλείται στους καταναλωτές.

«Η τιμή της έχει φτάσει και τα 15 ευρώ το κιλό από 6 – 7 ευρώ που ήταν πέρυσι» δήλωσε στην ΕΡΤ η κ. Στέλλα Μανωλουδάκη, ιδιοκτήτρια ιχθυοπωλείου στην Πάτρα. Αντίστοιχα όπως λέει προσθέτει, ο γαύρος από 5 – 6 ευρώ πέρυσι έχει φτάσει στα 8 – 9 ευρώ το κιλό «ακριβότερος αλλά σε πιο λογική τιμή».

«Εικάζουμε ότι η υπεραλίευση έχει οδηγήσει στην έλλειψη της σαρδέλας στον Πατραϊκό κόλπο. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές να στρέφονται σε φθηνότερα ψάρια όπως ο γαύρος ή στην τσιπούρα που υπάρχει σε αφθονία καθώς είναι ψάρι ιχθυοτροφείου» εξήγησε η ίδια.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις