Ισπανικό ταξιδιωτικό περιοδικό αποθεώνει τη «Βασίλισσα των Κυκλάδων»

facebook_ Syros Island
Το ελληνικό κυκλαδίτικο νησί εντυπωσιάζει μεταξύ άλλων, για την τοπική κουζίνα του, τις πρώτες ύλες και τις ποιοτικές υπηρεσίες καταλυμάτων και εστιατορίων
Διαδοχικά αφιερώματα στη «Βασίλισσα των Κυκλάδων που ασκεί απαράμιλλη γοητεία στους επισκέπτες της με την εντυπωσιακή ιστορία και τον αρχιτεκτονικό πλούτο της» πραγματοποίησε η ιστοσελίδα του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού της Ισπανίας, Viajar .
Η Σύρος προβλήθηκε σε εκατομμύρια αναγνώστες του ισπανικού μέσου, οι οποίοι ταξιδεύουν συχνά και εκτός των περιόδων αιχμής. Το Viajar ξεχωρίζει μεταξύ άλλων την Άνω Σύρο, την Πλατεία Μιαούλη, τα ιστορικά κτίρια της Ερμούπολης, τα γραφικά παραθαλάσσια χωριά και τους καθεδρικούς ναούς.
«Η Ερμούπολη είναι ένα πραγματικό υπαίθριο μουσείο» σημείωνε σε προηγούμενο αφιέρωμα ο ταξιδιωτικός συντάκτης που επισκέφθηκε το νησί. «Μία από τις απαραίτητες στάσεις είναι το Βιομηχανικό Μουσείο, που στεγάζεται σε πρώην εργοστασιακούς χώρους δίπλα στο λιμάνι και παρουσιάζει με εντυπωσιακό τρόπο την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη του νησιού κατά τον 19ο αιώνα, όταν η Σύρος ήταν μια βιομηχανική δύναμη στο Αιγαίο.
Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ερμούπολης, το οποίο συμπληρώνει το ταξίδι στο παρελθόν με μια ματιά στην καθημερινή ζωή και την αρχιτεκτονική της πόλης κατά την ακμή της, όταν ακόμα ανταγωνιζόταν την Αθήνα στον πολιτισμό και το εμπόριο. Ανεβαίνοντας προς την Άνω Σύρο, την καθολική και μεσαιωνική “καρδιά” του νησιού, συναντά κανείς σοκάκια που μοιάζουν να έχουν “παγώσει” στο χρόνο. Ανάμεσα στον λαβύρινθο των ασβεστωμένων προσόψεων βρίσκεται το Σπίτι του Μάρκου Βαμβακάρη, που πλέον λειτουργεί ως μουσείο. Εδώ γεννήθηκε ο “πατέρας” του ρεμπέτικου, ενός είδους “Ελληνικής μπλουζ”».
Το ελληνικό κυκλαδίτικο νησί εντυπωσιάζει ακόμη για την τοπική κουζίνα του, τις πρώτες ύλες και τις ποιοτικές υπηρεσίες καταλυμάτων και εστιατορίων.
Παράλληλα, σημειώνει, «γύρω από τη θαλασσινή αυτή μητρόπολη ξετυλίγονται παραλίες φιλόξενες, πανέμορφες, προσιτές και οικογενειακές,μαγευτικά ψαροχώρια με ταβέρνες που ευωδιάζουν φρέσκο ψάρι αλλά και ένας βυθός με πολλούς θησαυρούς. Ωστόσο η γνωριμία με την ακτογραμμή της Σύρου γίνεται μόνο όταν την “αγκαλιάσεις” με μια μικρή βάρκα, πλέοντας τα δεκάδες χιλιόμετρά της. Η Ελλάδα στα καλύτερα της!».
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις