Η Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου ετοίμασε τοπικά πιάτα με αυθεντικά προϊόντα του νησιού στο πλαίσιο του ταξιδιού εξοικείωσης που πραγματοποίησαν Γάλλοι δημοσιογράφοι

Στο πλαίσιο προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού στρατηγικής προτεραιότητας για τον Ε.Ο.Τ., διοργανώθηκε στις 18-21 Ιουνίου 2025 , από την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γαλλίας, ταξίδι εξοικείωσης στη Λέσβο για την προβολή του νησιού στη γαλλική αγορά, ως ιδανικού προορισμού γαστρονομικού και πολιτιστικού τουρισμού.

Στο εν λόγω press trip συμμετείχαν τρεις Γάλλοι δημοσιογράφοι από σημαντικά Μέσα γαστρονομίας -και συγκεκριμένα η κα Εve Jusseaume  του διμηνιαίου περιοδικού Marmiton,ο κ. Illies Fernandez, του τριμηνιαίου περιοδικού  Fou de Cuisine και ο κος Pascal Schultz, γαλλικού ταξιδιωτικού περιοδικού  Escapade Magazine.

Η δημοφιλής στη Γαλλία Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου, συνόδευσε τους δημοσιογράφους και ετοίμασε τοπικά πιάτα με αυθεντικά προϊόντα του νησιού εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους,

Η δημοσιογραφική αποστολή περιηγήθηκε στην ορεινή Αγιάσο, τον κόλπο Γέρα, τη Μυτιλήνη, επισκέφθηκε το αποστακτήριο και  το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη , τα ελαιοτριβεία Πρωτούλη, τα ουζερί στο Πλωμάρι, το Εργαστήριο Παραδοσιακής Κεραμικής Τέχνης Σταμάτη Στυλιανού στον Μανταμάδο, το τυροκομείο Δούκα και το Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade σύγχρονης τέχνης.

Οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομία, την ιστορία του νησιού, την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τις δραστηριότητες στη φύση, αποχωρώντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις