Η ελληνική σπανακόπιτα «ταξιδεύει» στην Ευρώπη με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει, η παραγωγή επισκέφθηκε την Αθήνα, όπου κατέγραψε την παρασκευή σπανακόπιτας με παραδοσιακό τρόπο
Η παραδοσιακή ελληνική σπανακόπιτα, φτιαγμένη με φέτα, φρέσκα χόρτα και αρωματικά βότανα, ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη μέσα από τις οθόνες του ARTE TV, το οποίο αφιέρωσε ειδικό επεισόδιο στην ελληνική γαστρονομία.
Το γαλλογερμανικό κανάλι βρέθηκε στην Αθήνα για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στην ελληνική γαστρονομία και η γνωστή Ελληνίδα σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε στην ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα μας. Της ζήτησαν να τους φτιάξει σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο και εκείνη, όπως λέει, με πολύ χαρά τους έδειξε τη διαδικασία.
Στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει, η παραγωγή επισκέφθηκε την Αθήνα, όπου κατέγραψε την παρασκευή σπανακόπιτας με παραδοσιακό τρόπο — με το φύλλο να ανοίγεται επί τόπου και τη διαδικασία να καταγράφεται από τις κάμερες.

argiro.gr
Πέρα από τη μαγειρική εμπειρία, οι συντελεστές θέλησαν να διερευνήσουν και την πνευματική διάσταση της ελληνικής διατροφής. Έχοντας ακούσει πολλά για τις παραδόσεις μας, ήθελαν να μάθουν για την σύνδεση της ορθοδοξίας με την ελληνική γαστρονομία και τα έθιμα που ακολουθούμε καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Έτσι η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου τους πρότεινε να τον επισκεφθούν τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα, όπου ο πατέρας Παναγιώτης μίλησε για τα ήθη και τα έθιμα της νηστείας, καθώς και για τη σχέση της διατροφής με τη μακροβιότητα των Ελλήνων.
Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν στο Κέντρο Μαθησιακής & Παιδαγωγικής Υποστήριξης, που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας. Εκεί τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαππας, και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη σπανακόπιτα και να γνωρίσουν από κοντά τη σημασία της ελληνικής παράδοσης.
Μέσα από αυτή την πολιτιστική προσέγγιση, η ελληνική κουζίνα — και ειδικότερα η σπανακόπιτα — αποκτά διεθνή προβολή, συστήνοντας σε εκατομμύρια τηλεθεατές την αυθεντική γεύση αλλά και τον πολιτισμό που συνοδεύει τη μεσογειακή διατροφή.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις