Greek Wine Forum: Περισσότερες από 130 ελληνικές ετικέτες εκπροσώπησαν 17 περιοχές της χώρας στην Ελβετία

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μερικά από τα πιο καταξιωμένα ελληνικά οινοποιεία
Το 1ο Greek Wine Forum που πραγματοποιήθηκε στη Λωζάνη και τη Ζυρίχη, στις 26 και 27 Ιουνίου, συγκέντρωσε 20 Έλληνες παραγωγούς κρασιού, εκπροσωπώντας 17 διαφορετικές περιοχές από την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, παρουσιάζοντας περισσότερες από 130 μοναδικές ελληνικές ετικέτες.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μερικά από τα πιο καταξιωμένα ελληνικά οινοποιεία, μεταξύ αυτών τα: Κτήμα Άλφα, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Γαία Οινοποιητική, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, La Tour Melas, Λυραράκης, Santo Wines και Κτήμα Σκούρας, προσφέροντας το καθένα μια ξεχωριστή προσέγγιση στο διαρκώς εξελισσόμενο ελληνικό αμπελουργικό τοπίο.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα ευρύ φάσμα γηγενών ποικιλιών, όπως Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Μαλαγουζιά, Βιδιανό, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Λιάτικο, Μαυροτράγανο, Λημνιώνα και Σαββατιανό. Όλα τα κρασιά που παρουσιάστηκαν ήταν διαθέσιμα και για παραγγελία.
«Το Greek Wine Forum προσέφερε στο ελβετικό κοινό μια ευκαιρία να ανακαλύψει τον πλούτο και τη μοναδικότητα των ελληνικών κρασιών, από αρχαίες, γηγενείς ποικιλίες έως σύγχρονες οινοποιήσεις, που επαναπροσδιορίζουν τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο οινικό χάρτη», όπως επισημαίνεται
Οι εκδηλώσεις του 1ου Greek Wine Forum της Ελβετίας που διοργάνωσαν οι εταιρείες Greek Gourmet, KANTOS Wine Culture και SMYRLIADIS. πραγματοποιήθηκαν στο Millennium Conference Centre στη Λωζάνη και το εστιατόριο BUNT στη Ζυρίχη, και ήταν ανοιχτές τόσο για επαγγελματίες του κλάδου όσο και για οινόφιλους.
Όπως επισημαίνεται, το Greek Wine Forum της Ελβετίας φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός για την προώθηση της οινικής κουλτούρας και παραγωγής στη χώρα. Ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το 2026 όπου και θα πραγματοποιηθεί το 2ο Greek Wine Forum της Ελβετίας, το οποίο θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως masterclass για ελληνικές οινικές ποικιλίες και κρασιά ΠΟΠ, έμφαση στους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και διεύρυνση των ελληνικών οινοποιείων που θα συμμετέχουν.
Το 2024, οι εξαγωγές ελληνικού κρασιού ξεπέρασαν τα προ πανδημίας επίπεδα, καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε όγκο και αξία στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, αποδεικνύοντας τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για ποιοτικά ελληνικά κρασιά διεθνώς.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις