Ποιο είναι το «μυστικό»

Ένα απλό τοστ που φτιάχνουμε και στο σπίτι με τυρί, αλλαντικά ή κάποια λαχανικά πολλές φορές μας φαίνεται πιο νόστιμο όταν το φάμε σε κάποιο κατάστημα εστίασης παρότι μπορεί να περιέχει τα ίδια υλικά.

Το «Tasting Table» προκειμένου να δώσει λύση στο ερώτημα, απευθύνθηκε στον Harris Mayer, ιδιοκτήτη και σεφ του Creamline στη Νέα Υόρκη και executive chef στο The Tasting Room at Catskill Provisions Distillery, για να μάθει  το «μυστικό».

«Βλέπω πολλούς να ”συναρμολογούν” το σάντουιτς πριν μπει στο τηγάνι», απάντησε ο Mayer, εξηγώντας ότι τα μαγαζιά μαγειρεύουν πρώτα κάθε φέτα ψωμιού μόνη της.  «Το τελευταίο πράγμα που κάνουν είναι να βάλουν τα δύο κομμάτια του σάντουιτς μαζί» καθώς η μέθοδος αυτή  «δίνει τον μέγιστο χρόνο για να ροδίσει το ψωμί και να λιώσει το τυρί».

Εξήγησε ακόμη ότι και  το ψωμί κάνει  μεγάλη διαφορά. «Προσωπικά αποφεύγω να χρησιμοποιώ οποιοδήποτε ψωμί που είναι πολύ μαλακό» καθώς, όπως εξηγεί ο Mayer, με μαλακό ψωμί, «δεν θα έχετε τραγανό αποτέλεσμα και είναι δύσκολο να απλώσετε βούτυρο ή μαγιονέζα στο ψωμί πριν το ψήσετε».

Ποιος λοιπόν είναι ο τρόπος για πιο απολαυστικό αποτέλεσμα; Θα χρειαστεί να ψήσετε και τις δύο φέτες ψωμιού ταυτόχρονα, με την πλευρά του βουτύρου προς τα κάτω, είτε στο τηγάνι, είτε στην τοστιέρα. Το τυρί θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε φέτα ψωμιού προς το μέρος σας καθώς ροδίζετε το ψωμί. Το «μαγικό» συμβαίνει μόλις το ψωμί πάρει ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. «Όταν οι δύο φέτες ενωθούν, οι τραγανές εξωτερικές πλευρές περιβάλλουν το μαλακό εσωτερικό του ψωμιού και το λιωμένο τυρί» εξηγεί.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις