Η συνταγή από το Βιολογικό Χωριό

Ένα νόστιμο και αφράτο κέικ για το πρωινό σας και όλες τις ώρες της μέρας. Κατάλληλο και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.

Η συνταγή από το Βιολογικό Χωριό.

Υλικά:

Για το κέικ:

  • 2 φλ. βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. βιολογική ζάχαρη (ή ζάχαρη καρύδας)
  • 1/3 φλ. βιολογικό φυτικό λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο
  • 1 φλ. βιολογικό φυτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης
  • 1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. βιολογικό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. βιολογικό μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Προαιρετικά για επιπλέον γεύση:

  • 1/4 φλ. βιολογικό κακάο για σοκολατένιο αποτέλεσμα
  • Ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι ή βιολογικό λεμόνι
  • 1/2 φλ. βιολογικούς ξηρούς καρπούς ή βιολογικές σταγόνες vegan σοκολάτας

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
  • Λάδωσε και αλεύρωσε μια φόρμα για κέικ ή κάλυψέ την με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το φυτικό γάλα με το ξίδι και άφησέ το για 5 λεπτά. Θα πήξει και θα λειτουργήσει ως vegan “βουτυρόγαλα”.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το φυτικό λάδι, το “βουτυρόγαλα” και τη βανίλια. Αν θέλεις, πρόσθεσε τα επιπλέον υλικά (κακάο, ξύσμα, ξηρούς καρπούς). Ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  • Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για 30-35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κέικ.
  • Άφησε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρισέ το σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  • Σέρβιρε το κέικ σκέτο ή πασπάλισέ το με ζάχαρη άχνη.
  • Μπορείς να προσθέσεις vegan γλάσο ή λιωμένη σοκολάτα για επιπλέον απόλαυση.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις