Έρευνα: Κερδίζουν έδαφος οι vegeterian επιλογές στην εστίαση

Τι δείχνει η έρευνα του Συλλόγου Ελλήνων Χορτοφάγων (HellasVeg)
Παρότι τα πιάτα με κρέας συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στις επιλογές των καταναλωτών όταν επισκέπτονται ταβέρνες και εστιατόρια, αυξάνεται, την ίδια στιγμή, το ποσοστό όσων τα αποφεύγουν συστηματικά.
Σύμφωνα με την έρευνα του Συλλόγου Ελλήνων Χορτοφάγων (HellasVeg) σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων στην εστίαση, από το 40% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να επιλέγει συχνά (έως και κάθε φορά) κύριο πιάτο που περιέχει κρέας. Ωστόσο το 10% αποφεύγει συστηματικά τέτοιες επιλογές.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα επισημαίνουν ακόμη την περιορισμένη ποικιλία που διαπιστώνουν ως προς τις χορτοφαγικές επιλογές στα κυρίως γεύματα που προσφέρουν τα εστιατόρια. Συγκεκριμένα, το 31% όσων αναζητούν χορτοφαγικά πιάτα εκφράζει σχετική ικανοποίηση από τις διαθέσιμες επιλογές κυρίως γευμάτων που προσφέρονται, επισημαίνοντας όμως την περιορισμένη ποικιλία. Παράλληλα, σχεδόν το 30% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένο, καθώς οι χορτοφαγικές επιλογές περιορίζονται είτε σε ορεκτικά είτε σε σαλάτες, χωρίς σημαντική παρουσία στα κυρίως γεύματα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις