Αυτός είναι ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος του 2025

Το κρασί αυτό χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα
Το παλαιωμένο επί 5ετία σε δρύινο βαρέλι, το ονομαστό σαμιώτικο μοσχάτο SAMOS ANTHEMIS αναδείχτηκε ως “Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΣ ΟΙΝΟΣ” στον 25ο Διεθνή Διαγωνισμό Thessaloniki Wine and Spirits Trophy.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, διεθνώς καταξιωμένοι γευσιγνώστες, Masters of Wine, Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, δοκίμασαν με τη μέθοδο της τυφλής δοκιμής 1000 και πλέον δείγματα κρασιών υψηλής ποιότητας. Πρόεδρος της επιτροπή ήταν ο διεθνώς καταξιωμένος Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης.
Το άρωμα του μοσχάτου σταφυλιού, αυτό που κάνει ξεχωριστούς τους οίνους παραγωγής του Συνεταιρισμού έχει “ποτιστεί” από την αγάπη και την ακάματη χειρωνακτική εργασία των αμπελοκαλλιεργητών που διατηρούν μοναδικό τον πατρογονικό σαμιακό αμπελώνα σε πεζούλες ξερολιθιάς, οι οποίες απλώνονται σε όλο το γεωφυσικό ανάγλυφο του καταπράσινου νησιού της Σάμου.
Το Samos Anthemis, με τον πολυδιάστατο και πλούσιο αρωματικό του χαρακτήρα, συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις, αναδεικνύοντας την εξαιρετική ποιότητα και την αυθεντικότητα του μοσχάτου Σάμου. Το κρασί αυτό χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του Samos Anthemis κατορθώνει να διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα του με τα τριτογενή αρώματα της παλαίωσης να παίζουν τον πρώτο ρόλο. Τα ευγενή αρώματα του μοσχάτου συνδυάζονται μοναδικά με εκείνα των αποξηραμένων φρούτων και των γοητευτικών αρωμάτων καπνού και της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα πραγματικά ανεπανάληπτο κρασί.
Η φετινή διάκριση του Samos Anthemis ως “καλύτερου επιδόρπιου οίνου του 2025” έρχεται να συμπληρώσει την επιτυχημένη πορεία των οίνων του Συνεταιρισμού καθώς, το Samos Vin Doux, κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο του Καλύτερου Επιδόρπιου Οίνου στον ίδιο διαγωνισμό, επιβεβαιώνοντας την αξεπέραστη και διαχρονική ποιότητα των σαμιώτικων μοσχάτων,
Τα κρασιά με τα οποία συμμετείχε φέτος ο Συνεταιρισμός της Σάμου στο διαγωνισμό, το Samos Vin Doux, το Samos Anthemis και το Samos Nectar τιμήθηκαν όλα, αποσπώντας δύο χρυσά βραβεία και ένα ασημένιο.
Ο Συνεταιρισμός Σάμου, με την πολύχρονη εμπειρία 90 και πλέον ετών και τη διαρκή αφοσίωση της οινικής του ομάδας στο συνδυασμό παράδοσης και καινοτομίας, συνεχίζει να διασφαλίζει ότι τα κρασιά του θα βρίσκονται πάντα στην κορυφή της οινικής σκηνής, εκπροσωπώντας με υπερηφάνεια το νησί της Σάμου στην παγκόσμια κοινότητα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις