Αυτά είναι τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας που πρέπει να δοκιμάσετε – Τι προτείνει το Taste Atlas σε κάθε περιοχή

«Η Ελλάδα ξεχειλίζει από γεύσεις», γράφει ο γαστρονομικός οδηγός
Έναν χάρτη της Ελλάδας με τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει όποιος επισκεφθεί κάθε περιοχή της χώρας δημοσίευσε ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas.
«Η Ελλάδα ξεχειλίζει από γεύσεις», γράφει το Taste Atlas.
«Από την κρεμώδη μυζήθρα της Κρήτης μέχρι τις βαθιές, γήινες νότες του Ξινόμαυρου στον βορρά. Τα νησιά έχουν τη δική τους μοναδική συνεισφορά, όπως η μαστίχα από τη Χίο, η ντελικάτη φάβα της Σαντορίνης και το αρωματικό ελαιόλαδο της Λέσβου.
Γλυκές πινελιές έρχονται από τα φημισμένα φιστίκια της Αίγινας και τα σύκα της Κύμης, βασικά είδη του παραδοσιακού ελληνικού ντουλαπιού. Η ηπειρωτική χώρα φέρνει πιο έντονες γεύσεις, με αρωματικές πιπεριές Φλωρίνης, την απαλή γεύση από το γαλοτύρι και τον έντονο χαρακτήρα του τσίπουρου. Μαζί, αυτά τα προϊόντα σχηματίζουν ένα ζωντανό μωσαϊκό τοπικών τερουάρ, χειροποίητων μεθόδων και πολιτιστικής κληρονομιάς που διαμορφώνουν την ψυχή της ελληνικής γαστρονομίας».
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις