Αυτά είναι 8+1 πιάτα με …διάσημο ονοματεπώνυμο

«Από βασίλισσες μέχρι μπαλαρίνες και τραγουδίστριες»
Τις διάσημες προσωπικότητες που έδωσαν το όνομά τους σε δημοφιλή σε όλο τον κόσμο σήμερα πιάτα «αποκαλύπτει» το Taste Atlas.
«Από βασίλισσες μέχρι μπαλαρίνες και τραγουδίστριες, ανακαλύψτε ποιος ενέπνευσε τα ονόματα πίσω από εμβληματικά πιάτα» γράφει ο οδηγός.
Η ιταλική πίτσα μαργαρίτα για παράδειγμα, πήρε το όνομα της από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα της Σαβοΐας.
Το κλασικό γαλλικό πιάτο chateaubriand (σατομπριάν) από τον Γάλλο συγγραφέα και διπλωμάτη Φρανσουά-Ρενέ, υποκόμη ντε Σατωμπριάν.
Το ιταλικό καρπάτσιο προς τιμήν του Ιταλού ζωγράφου Vittore Carpaccio.
Το μοσχάρι Στρογγανόφ από τον κόμη Πάβελ Στρογκανόφ.
Το διάσημο γλυκό πάβλοβα από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα.
Τα στρείδια Ροκφέλερ πήραν το όνομά τους από τον ίσως πλουσιότερο άνθρωπο της εποχής, τον John D. Rockefeller.
Η γαλλική μπεσαμέλ από τον Μαρκήσιο Louis de Béchamel.
Στα σοκολατάκια Mozartkugeln, το όνομά τους αποδίδεται στον Αυστριακό συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.
Το κλασικό επιδόρπιο Peach Melba δημιουργήθηκε προς τιμήν της Αυστραλιανής σοπράνο Nellie Melba.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις