Mπισκότο, ανάλαφρη κρέμα μασκαρπόνε, σοκολατένια πραλίνα και τραγανό φουντούκι

Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό, με μπισκότο, ανάλαφρη κρέμα μασκαρπόνε, σοκολατένια πραλίνα σε πολλαπλές στρώσεις και από πάνω τραγανό φουντούκι.

Η απολαυστική και εύκολη στη διαδικασία της συνταγή, για τον κορμό μπισκότο-σοκολάτα ανήκει στη food blogger paxxi.

Υλικά

250 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
120 ml γάλα ή καφέ κρύο
150 γρ πραλίνα φουντουκιού
200 ml κρέμα γάλακτος κρύα
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
80 γρ ζαχαρούχο γάλα
150 γρ πραλίνα φουντουκιού για γαρνίρισμα
20 γρ φουντούκια ψημένα χοντροκομμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Στο μπολ χτυπάω το μασκαρπόνε να μαλακώσει. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω, να αφρατέψει και να σφίξει το μείγμα.

Ραντίζω μια φόρμα 11×25 εκ με νερό και την καλύπτω με μεμβράνη.

Βουτάω ένα-ένα τα μπισκότα στο γάλα( ή καφέ) και στρώνω τη βάση με αυτά (φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά).

Απλώνω πάνω τους το 1/3 του μείγματος μασκαρπόνε και ραντίζω με την πραλίνα( μπορώ να μην έχω ζεστάνει λίγο για να είναι πιο ρευστή).

Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο φορές, μπισκότα-μασκαρπόνε-πραλίνα.

Καλύπτω με μια τελευταία 4η στρώση μπισκότων, καλύπτω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.

Αφού κρυώσει, το αναποδογυρίζω στην πιατέλα, αφαιρώ τη μεμβράνη και απλώνω από πάνω ομοιόμορφα πραλίνα.

Πασπαλίζω με τριμμένα φουντούκια και βάζω στο ψυγείο, ιδανικά για όλη τη νύχτα να κρυώσει καλά και να ενωθούν τα υλικά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις