Βραβεύτηκαν 46 αποστάγματα-ούζα-gin από Ελλάδα & Κύπρο ενώ δόθηκαν 10 χρυσά μετάλλια, 15 ασημένια μετάλλια και 21 χάλκινα μετάλλια

Μετά από τρεις ημέρες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των δειγμάτων στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε ο o 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων-Oύζου-Gin,στη Θεσσαλονίκη ενώ τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια του  24ου Thessaloniki Wine & Spirits Trophy, με Πρόεδρο του Διαγωνισμού τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, 30 καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine και Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, χωρισμένοι σε 6 επιτροπές, δοκίμασαν 952 δείγματα, εκ των οποίων τα 71 ήταν αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης, ούζο και τζιν, από την Ελλάδα και την Κύπρο
Φέτος στην 10η διοργάνωση διαγωνισμού αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά προστέθηκαν στον διαγωνισμό των “Αποσταγμάτων” οι κατηγορίες ούζο και gin, για να συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες “Αποστάγματα Αμπελοοινικής Προελεύσεως” και “Ποτό με βάση αμπελοοινικό απόσταγμα”. Η συγκεκριμένη κατηγορία είχε τη δική της αυτόνομη κριτική επιτροπή με Eπικεφαλής τον κ. Ανδρέα Ματθίδη DipWSET, διευθυντή του WSPC Spirits School.
Eπιτροπή Αποσταγμάτων-Ούζου-Gin:
  • Ανδρέας Ματθίδης DipWSET – Πρόεδρος
  • Μερόπη Παπαδοπούλου
  • Δέσποινα Μπούζα
  • Στέφανος Κόγιας
  • Παναγιώτης Φράγκος
  • Fationa Pupuleku-Associate Judge
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 65% των αποσταγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό απονεμήθηκε μετάλλιο, γεγονός που αποδεικνύει την αναβαθμισμένη ποιότητα των αποσταγμάτων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Thessaloniki Wine and Spirits Trophy 2024.
Βραβεύτηκαν 46 αποστάγματα-ούζα-gin από Ελλάδα & Κύπρο. Δόθηκαν 10 χρυσά μετάλλια, 15 ασημένια μετάλλια και 21 χάλκινα μετάλλια
Το καλύτερο απόσταγμα του διαγωνισμού ήταν το «Meteoro Winery Distillery/Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο», της εταιρείας  Τσίνας Βασίλειος & Σία Ο.Ε.
Το καλύτερο ούζο του διαγωνισμού ήταν το «Ούζο Τυρνάβου», του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» με την υποστήριξη και συμμετοχή του Σ.Ε.Α.Ο.Π.  και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Δείτε τα αποτελέσματα του:
• 10ου Διεθνή Διαγωνισμού Αποσταγμάτων-Ούζου-Gin εδώ
• 24ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου εδώ
Η επίσημη τελετή βράβευσης, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 02 Μαρτίου 2024 στο  ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.
Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις