Αυτά τα υλικά θα απογειώσουν το κρέας που θα βάλεις στην σχάρα σου.

Όσοι αγαπούν το καλό κρέας έχουν προμηθευτεί τα καλύτερα κρέατα και αυτό που ίσως τους λείπει είναι η μαρινάδα που θα τα απογειώσει. Συνδυάζοντας τα κατάλληλα υλικά θα φτιάξετε τον απόλυτο ζωμό που θα ντύσει το κρέας σας και θα του δώσει νοστιμιά άλλου επιπέδου. Μάλιστα, την συγκεκριμένα μαρινάδα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε είδος κρέατος (αρνί, κατσίκι, μοσχάρι, χοιρινό, πουλερικά).

Συνταγή για μαρινάδα που θα κάνει το κρέας πεντανόστιμο

Υλικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 λάιμ (το χυμό τους)
  • 1 κ.γ. ξίσμα από λάιμ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
  • ½ κούπα βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
  2. Σε ένα ταψί απλώνουμε το κρέας μας και ρίχνουμε από πάνω την μαρινάδα κάνοντας παράλληλα μασάζ στο κρέας μας για να πάει παντού η μαρινάδα.
  3. Αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες προκειμένου να πάρει όλη τη γεύση.
  4. Βγάζουμε το κρέας και το ψήνουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις