Το FoodLife σας παρουσιάζει την πιο νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια

Η Αθηνά είναι αυτό που λέμε «μαγείρισσα» με καρδιά. Ό,τι μαγειρεύει, το μαγειρεύει με αγάπη και… τραγουδώντας. Γιατί η Αθηνά στον «Μουσικό Καφενέ Το Κρυονεράκι», στο Κρυονέρι Αττικής μαγειρεύει, σερβίρει αλλά πάνω απ’ όλα τραγουδάει ρεμπέτικα τραγούδια μαζί με τον Δημήτρη. Ένα εξαιρετικά ζεστό μεζεδοπωλείο στο Κρυονέρι Αττικής, με ένα γευστικό και ποιοτικό μενού που θα σας εντυπωσιάσει. Η Αθηνά ως γενναιόδωρη μαγείρισσα-μουσικός μοιράζεται την συνταγή της για τα κεφτεδάκια μαζί μας!

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά μοσχάρι ή ανάμικτο (1/2 μοσχάρι, 1/2 χοιρινό), από ότι κομμάτι θέλετε (άλλοι προτιμούν λιπαρό , άλλοι άπαχο)
  • 130 γρ. κρεμμύδι στο multi πολτοποιημενο
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • Φύλλα από 4 κλωνάρια δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 2 κ.σ. δυόσμο ξερό
  • 10 γρ. σκόρδο πολτοποιημενο
  • 8 γρ. baking powder
  • 4γρ. σόδα μαγειρική
  • Λίγο ξύδι

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε το ξύδι, το baking powder και τη σόδα για το τέλος. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά βάζουμε λίγο ξύδι σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε το baking και τη σόδα προκειμένου να ενεργοποιηθούν και τα ζυμώνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε σε οτι σφαιρικό μεγεθος μας αρέσει και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι αφού πρωτα αλευρώσουμε.
Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές και απολαμβάνουν αυτό το κλασσικό μαμαδιστικο πιάτο.

Αλλιώς ερχόμαστε στο Κρυονεράκι Μουσικός Καφενές όπου η Αθηνά τα έχει έτοιμα, λαχταριστά για εσάς.

Διαβάστε επίσης:

Οι κολοκυθοκεφτέδες της Αθηνάς

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις