Με θετικό πρόσημο αναμένεται να κλείσει το 2021 ο Όμιλος Βενέτη.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, σύμφωνα με ασφαλείς προβλέψεις ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το 2021 αναμένεται να ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 11% σε σχέση με το 2020 και τα κέρδη προ φόρων στα 2,035 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 19% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Όπως όμως τόνισε ο ίδιος, η ανάπτυξη αυτή καλύπτει μόνο 8 ποσοστιαίες μονάδες από την κάμψη 24% που σημειώθηκε λόγω πανδημίας και lockdown το 2020, όταν ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Βενέτη ανήλθε στα 36.354.986 ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 1.710.920 ευρώ. Ο όμιλος Βενέτη, το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει νέα καταστήματα σε Χανιά, Φιλοθέη, Νέα Κηφισιά, ενώ αναμένεται να βρεθεί και σε καινούρια σημεία το 2022, έχοντας ως «ναυαρχίδα» το Jackson’s Hall.

Το νέο VENETI GREAT αποτελεί το πιλοτικό μοντέλο καταστήματος που ανέπτυξε η εταιρεία και πρόκειται ένα ταχυεστιατόριο που στοχεύει να αναβαθμίσει την εστίαση. Ο όμιλος, συνεχίζοντας από εκεί που είχε μείνει προ πανδημίας, προσανατολίζεται να επεκταθεί σε ΗΠΑ, Βρετανία και Σαουδική Αραβία, όπου η Βενέτης έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνα με διαφορετικούς επιχειρηματίες για τη χορήγηση του σήματος με master franchise.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις