"Οι ενισχύσεις θα δοθούν όπου υπάρχει ανάγκη", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

“Οφείλει η πολιτεία να βρει δημοσιονομικό χώρο για να τον επιστρέψει στους πολίτες. Σχεδιάζουμε τον επόμενο χρόνο, σχεδιάζουμε την επόμενη τετραετία. Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος”, δήλωσε  ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Open ενώ παράλληλα έδωσε πληροφορίες για τα νέα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα γνωρίζει το ύψος της νέας βοήθειας από τον Σεπτέμβρη ενώ τόνισε πως οι ενισχύσεις θα δοθούν όπου υπάρχει ανάγκη, με την στόχευση να αφορά κυρίως στη μεσαία τάξη και στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Χ. Σταϊκούρας: Τα νέα μέτρα θα στοχεύουν στη μεσαία τάξη και στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα

Όσον αφορά το Fuel Pass 2, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έως χθες το βράδυ είχαν καταβληθεί 131 εκατ. ευρώ σε 1,9 εκατ. δικαιούχους. Είπε ότι το 73% των δικαιούχων προτίμησαν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό αντί για την ψηφιακή κάρτα, εκτιμώντας πως αυτό ίσως έγινε για να έχουν τα χρήματα για οποιαδήποτε χρήση.

Όσον αφορά μάλιστα το πότε θα καταβληθούν τα ποσά για το Power Pass του Ιουνίου, απάντησε ότι «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

Διαβάστε επίσης:

Επιταγή ακρίβειας: Έρχεται νέο επίδομα πάνω από 200 ευρώ