Ποια μέτρα κατά της ακρίβειας αναμένεται να ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Νέα επιταγή ακρίβειας αναμένεται να δοθεί στους καταναλωτές τον Σεπτέμβριο, ακολουθώντας τα πρότυπα του επιδόματος που είχε δοθεί το Πάσχα. Πρόκειται για ένα μέτρο στήριξης προς τα ευβάλωτα νοικοκυριά και η ανακοίνωσή του αναμένεται να γίνει από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες, η νέα επιταγή ακρίβειας θα ξεπερνά αυτήν τη φορά τα 200 ευρώ κάνοντας λόγο για το ποσό των 230 ευρώ. Ταυτόχρονα, εξετάζεται το ενδεχόμενο διεύρυνσης των δικαιούχων, προκειμένου να στηριχτούν ακόμη περισσότερα νοικοκυριά. Συγκεκριμένα, υπάρχει το σενάριο το επίδομα να δίνεται με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια και να ξεκινά από 100-130 ευρώ και να φτάνει τα 200 με 230 ευρώ, με το τελικό ύψος του ποσού αλλά και του αριθμού των δικαιούχων να διαμορφώνεται βάσει των δημοσιονομικών περιθωρίων.

Το Πάσχα, το συγκεκριμένο επίδομα πήραν οι εξής πέντε κατηγορίες:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος

Τα 200 ευρώ μπήκαν στους λογαριασμούς των τριών πρώτων κατηγοριών, ενώ οι τελευταίες δύο πληρώθηκαν μία επιπλέον δόση.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει από την ΔΕΘ επιπρόσθετα μέτρα στα οποία συγκαταλέγονται η επιτάχυνση της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, η αύξηση των συντάξεων από την 1 η Ιανουαρίου και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, κόστους 450 εκατ. ευρώ. Παράλληλα θα συνεχιστεί η επιδότηση του ρεύματος, ενώ ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και ένα ευρύ σχέδιο για δωρεάν στέγη σε νέα ζευγάρια.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιταγή ακρίβειας και επιδότηση diesel