Στο FoodLife μιλά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων, Παναγιώτης Μουλκιώτης

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Μερίδιο από την άκρως ανταγωνιστική, αλλά με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης αγορά των αλλαντικών διεκδικεί με όπλο την ελληνική πρώτη ύλη και την ποιότητα η Αλλαντοποιία Μουλκιώτη. Η γνωστή εταιρεία που εδώ και αρκετά χρόνια καινοτομεί δημιουργώντας προϊόντα, μοναδικά σε παγκόσμιο επίπεδο και μετατρέποντας τα αλλαντικά σε γκουρμέ είδη, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας αποκαλύπτει στο FoodLife τη μυστική συνταγή της με την οποία κατάφερε να αφήσει το στίγμα της στην αγορά και να κερδίσει φανατικούς καταναλωτές. «Όλα μας τα προϊόντα αλλαντικών προέρχονται από ζώα υγιή που εκτρέφονται και μεγαλώνουν σε πιστοποιημένες ελληνικές φάρμες κάτω από τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής διαβίωσης. Για εμάς η ευζωία και η ορθή μεταχείριση των ζώων από τη φάρμα μέχρι το σφαγείο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και για το λόγο αυτό οι συνεργάτες μας ακολουθούν ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες ορθής εκτροφής και μεταχείρισης των ζώων σε όλη τη διαδρομή της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ κατά τη σφαγή εφαρμόζονται επιστημονικές μέθοδοι προστασίας των ζώων για την αποφυγή περιττού πόνου» περιγράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων Μουλκιώτης, Παναγιώτης Μουλκιώτης. Να σημειωθεί ότι, η εταιρεία έχει λάβει μέχρι σήμερα 28 βραβεία σε αξιολογήσεις προϊόντων κρέατος και αλλαντικών ανωτέρας ποιότητας, καθώς επίσης διαθέτει και 3 πιστοποιήσεις ISO για συμβατική αλλά και βιολογική επεξεργασία κρέατος.

Υποστηρίζει τους Έλληνες κτηνοτρόφους

Ο Π. Μουλκιώτης αναφερόμενος στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί τονίζει ότι: «διδαχθήκαμε από τους προγόνους μας, τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής. Έτσι εμείς, η τέταρτη γενιά που κατέχει τη γνώση των μοναδικών συνταγών της οικογένειας Μουλκιώτης εγγυόμαστε την ποιότητα των αλλαντικών μας καθώς επενδύουμε και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ποιοτική πρώτη ύλη. Η πρώτη ύλη μας κατά βάση προέρχεται από περιοχές της Ελλάδας όπως είναι η Βόνιτσα, η Βέροια, η Ελασσόνα, η Βοιωτία κ.α.». Μάλιστα, τα αλλαντικά της εταιρείας παρασκευάζονται από επιλεγμένα τεμάχια κρέατος νεαρών ζώων με την σχέση κρέατος-λίπους να είναι ιδανική και ο τεμαχισμός του κρέατος να γίνεται με τον πιο φυσικό τρόπο, διατηρώντας έτσι τα θρεπτικά συστατικά τους αναλλοίωτα.

Η ευφάνταστη γκάμα του ομίλου περιλαμβάνει δεκάδες προϊόντα ωρίμανσης όπως είναι το προσούτο πρόβειο, το προσούτο μαύρο χοίρου και το χοιρινό. Τις εντυπώσεις έχει κερδίσει το σαλάμι αέρος σπηλιάς, ένα αλλαντικό που ωριμάζει σε συνθήκες σπηλιάς, το σαλάμι αέρος με μαύρη άγρια τρούφα, το ζαμπόν γαλοπούλας φούρνου με goji berry και blueberry αλλά και το πρόβειο μπέικον. Την γκάμα συμπληρώνουν τα χοιρομέρια, όπως το χοιρομέρι με σοκολάτα, όπου οι ιδιοκτήτες «πάντρεψαν» για πρώτη φορά την σοκολάτα με το κρέας κερδίζοντας άλλη μια πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τα λουκάνικα της εταιρείας έχουν αποσπάσει μια σειρά από διεθνή βραβεία.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις