Ένα κρασί για όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις και αναζητούν το τέλειο συνοδευτικό

Στην τελική δεκάδα με τα καλύτερα κρασιά Syrah στον κόσμο συμπεριλήφθηκε το «Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2021» κατακτώντας μια σπουδαία διάκριση. Οι ειδικοί του κρασιού δοκίμασαν τυφλά περισσότερα από 260 κρασιά από 23 χώρες στον Διεθνή Διαγωνισμό Syrah du Monde και επέλεξαν το πιο χαρακτηριστικό και ποιοτικό Syrah στον κόσμο.

Το Syrah είναι ποικιλία με μεγάλο και πιστό κοινό στην Ελλάδα, και το Syrah Γεροβασιλείου είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του. Το συγκεκριμένο Κτήμα απέδειξε από νωρίς ότι χειρίζεται τέλεια το Syrah, όπως μαρτυράει η ομώμυμη αυτή ετικέτα. Ένα κρασί για όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις και αναζητούν το τέλειο συνοδευτικό για αυτές.

«Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2021»: Χαρακτηριστικά

Παράγεται από τα πιο παλιά κλήματα του Κτήματος, με μικρές αποδόσεις. Η εκχύλιση και η αλκοολική ζύμωση διαρκούν περίπου 20 μέρες, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και στη συνέχεια παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια στις υπόγειες κάβες.

Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις και σύνθετη «μύτη» (bouquet), όπου κυριαρχούν τα αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μούρου και κόκκινου πιπεριού. Στο στόμα είναι πολύ πλούσιο, με στιβαρές τανίνες, γεροδεμένο και με μεγάλη επίγευση. Ιδανικό για τους λάτρεις που επιζητούν να παλαιώσουν στην κάβα τους κόκκινα κρασιά για 20—25 χρόνια.

Σερβίρεται στους 16–18 °C.

Διαβάστε επίσης:

Botilia.gr: Αυτά ήταν τα καλύτερα ελληνικά κρασιά του 2022

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις