Ποιες χώρες αγαπούν ιδιαίτερα τα παγκοσμίως γνωστά ποτά

Οι Ευρωπαίοι αγαπούν τις βραδινές εξόδους και τα μπαρ ενώ από τους καταλόγους συχνά επιλέγουν κλασικά και αγαπημένα ποτά. Ποια είναι όμως τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ στην Ευρώπη;

Η έρευνα διεξήχθη από τον μουσικό χώρο και μπαρ Amazing Grace London, εξετάζοντας το είδος των κοκτέιλ που αναζητούν περισσότερο οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη. Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε αναζητήσεις από 36 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με 36 από τα αγαπημένα κοκτέιλ του κόσμου.

5. Piña Colada

Η piña colada, που προέρχεται από το Πουέρτο Ρίκο, έχει τη δύναμη να σας μεταφέρει σε μια τροπική παραλία κάπου. Φτιαγμένο με ρούμι, καρύδα και χυμό ανανά, το ποτό είναι δημοφιλές στη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, συγκεντρώνοντας συνολικά περισσότερες από 2 εκατομμύρια κατά μέσο όρο διαδικτυακές αναζητήσεις μεταξύ των τριών χωρών κάθε χρόνο.

4. Aperol Spritz

Η Γερμανία λατρεύει επίσης τα Aperol Spritz, με 135.000 αναζητήσεις ετησίως κατά μέσο όρο για το αριστοκρατικό κοκτέιλ.

Aperol Spritz συνταγή

Unsplash

3. Μαργαρίτα

Στην τρίτη θέση, η μαργαρίτα είναι ένα κοκτέιλ που αποτελείται από τεκίλα αναμεμειγμένη με λικέρ πορτοκαλιού και χυμό λάιμ ή λεμόνι, και συχνά σερβίρεται με αλάτι στο χείλος του ποτηριού. Η μαργαρίτα βρέθηκε στην κορυφή στην Ισπανία, όπου κατά μέσο όρο αναζητούνταν 495.000 φορές το χρόνο.

2. Mojito

Είναι ενδιαφέρον ότι η Γερμανία και η Γαλλία έχουν αμοιβαία αγάπη για τα μοχίτο, με τις δύο χώρες να αναζητούν το ποτό κατά μέσο όρο 110.000 φορές κάθε χρόνο.

1. Pornstar Martini

Και στην πρώτη θέση ανάμεσα στα πιο δημοφιλή κοκτέιλ στην Ευρώπη σύμφωνα με την έρευνα του Amazing Grace ήταν το Pornstar Martini.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας τεράστιος θαυμαστής του Pornstar Martinis, με το κοκτέιλ να αναζητείται περίπου 165.000 φορές κατά μέσο όρο κάθε χρόνο.

Ο Sammie Ellard-King, διευθυντής μάρκετινγκ στο Amazing Grace London, σχολίασε ότι τα κοκτέιλ αντιπροσώπευαν σχεδόν το 20% των συνολικών πωλήσεων αλκοόλ των μπαρ το 2022.

«Πέρυσι ήταν μια μεγάλη χρονιά για τις πωλήσεις κοκτέιλ», είπε. «Το Beefeater Gin ήταν συγκεκριμένα το best seller μας, με πάνω από 29.000 μονάδες που πουλήθηκαν μόνο το 2022. Παρατηρούμε επίσης πολύ περισσότερα αιτήματα για ειδικά κοκτέιλ τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα πέρυσι είχαμε ένα Raspberry Mojito που πήγε πολύ καλά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις