Αναβαθμίζεται η θέση των υψηλής ποιότητας κρασιών στην αγορά

Εκσυγχρονίζονται οι ταινίες ελέγχου των οίνων ΠΟΠ μέσω νέου ψηφιακού συστήματος, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η ΕΔΟΑΟ χαρακτήρισε την πρωτοβουλία πολύ σημαντική για τον κλάδο καθώς αναβαθμίζει την θέση των υψηλής ποιότητας κρασιών στην αγορά.

Η γνωστοποίηση της απόφασης έγινε από την γενική γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου σε εκδήλωση – συνέντευξη της οργάνωσης για τις δράσεις ενημέρωσης (καμπάνια ENOS) των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ σε Ελλάδα και Γερμανία και την λελογισμένη κατανάλωση οίνου.

Όπως ανέφερε η κ. Καλογήρου, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος ελέγχου των ΠΟΠ σηματοδοτεί την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, αφήνοντας πίσω το χειρόγραφο σύστημα της χάρτινης ταινίας, ενώ αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη. Μείωση διαχειριστικού κόστους, διευκόλυνση ελέγχων και πρόσβαση του καταναλωτή σε εξειδικευμένες πληροφορίες για το προϊόν (στοιχεία της εμφιάλωσης, του οινοποιείου και της περιοχής από την οποία προέρχεται).

Την απόφαση χαιρέτισε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, σημειώνοντας ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της πορείας του ελληνικού κρασιού στις αγορές και εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του καθώς ένα πάγιο αίτημα της οργάνωσης αλλά και του κλάδου συνολικά ικανοποιείται.

Διαβάστε επίσης: 

Botilia.gr: Αυτά ήταν τα καλύτερα ελληνικά κρασιά του 2022

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις