Συνήθως επιλέγουμε το κρασί μας ανάλογα με το φαγητό μας και το γούστο μας.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν δημιουργούνται όλα τα κρασιά με τον ίδιο τρόπο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαφέρουν ως προς τις θερμίδες, τη ζάχαρη και την περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ. Αυτές είναι οι πιο υγιεινές επιλογές κρασιού που μπορείς να κάνεις στο επόμενο γεύμα σου.

Κόκκινο ξηρό 

Τα κρασιά -είτε είναι κόκκινο, είτε λευκό είτε ροζέ- όλα περιέχουν ρεσβερατρόλη, η οποία έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Αλλά επειδή το κόκκινο κρασί ζυμώνεται με φλούδες σταφυλιού μακρύτερες από το λευκό κρασί, είναι υψηλότερο σε ρεσβερατρόλη. Επομένων τα κόκκινα ξηρά κρασιά τείνουν να είναι τα υψηλότερα σε αντιοξειδωτικά ρεσβερατρόλης, τα οποία σύμφωνα με έρευνα μπορεί να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς.

Κρασιά με λίγη ή καθόλου ζάχαρη

Μπορεί ένα κρασί έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως το moscato, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πολύ γλυκό. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες επωνυμίες κρασιών που δεν προσθέτουν ζάχαρη στην επεξεργασία τους για να αυξήσουν την γλυκύτητα. Για παράδειγμα, το sauvignon blanc ή το chardonnay έχουν μηδέν γραμμάρια ζάχαρης ενώ ταυτόχρονα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις