Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) προσκαλεί το οινόφιλο κοινό, τους επαγγελματίες του χώρου, τους φίλους και τους υποστηρικτές του στην 5η οινική έκθεση που διοργανώνει με τίτλο «Μικροί Οινοποιοί 2024».

Στις 11 και στις 12 Φεβρουαρίου 2024, από τις 11:00 έως τις 19:00, τα μικρά οινοποιεία από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα μεγάλα και σπουδαία κρασιά τους. Τα μοναδικά προϊόντα τους, που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, επενδύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καταδεικνύοντας ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Φέτος η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα Μηχανουργείο. Οι επισκέπτες της έκθεσης, και αυτή τη φορά, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά κρασιά, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις που αφορούν το κρασί, τον οινοτουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή, τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών. Παράλληλα, δεν θα λείπουν από τη διοργάνωση οι εκπλήξεις και τα δώρα.

Ο ΣΜΟΕ ιδρύθηκε με κύριο στόχο να συνδράμει στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οινοποιίας. Βοηθά με τόλμη όλους τους νέους οινοποιούς, αλλά και τους παλαιότερους, που έχουν τους ίδιους στόχους, να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις των αγορών και να δημιουργήσουν μέσα στο ανταγωνιστικό οικονομικό και τεχνικό περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται και εξελίσσεται. Ο αριθμός των μελών του μεγαλώνει κάθε χρόνο, ενώ εμπλουτίζει συνεχώς με νέες δράσεις τον κύκλο των δραστηριοτήτων του.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Workshop – Γευσιγνωσία

«Κατάλληλο για ηλικίες* μεγαλύτερες των 8 ετών»

Οι παραγωγοί του ΣΜΟΕ σηκώνουν το γάντι και επιλέγουν να διοργανώσουν μια γευστική δοκιμή κρασιών των οποίων η ηλικία να υπερβαίνει (απαραιτήτως) τα 8 χρόνια. Σκοπός τους είναι να αποδείξουν ότι ο συνδυασμός αμπελουργού-οινοποιού, που χαρακτηρίζει τα μέλη του, αποτελεί εχέγγυο για την παραγωγή κρασιών που έχουν φτιαχτεί –και– για να αντέχουν στον χρόνο.
*Κρασιών, όχι ανθρώπων

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Ώρες: 12:00-14:00 & 16:00-18:00

Εισηγητής: Κώστας Προβατάς Dip WSET

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ (Για την συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι απαραίτητη και η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου στην έκθεση.)

Εισιτήρια εδώ.

(Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)

O Κώστας Προβατάς Dip WSET έχει εργαστεί ως sommelier και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επικοινωνίας σε οινοποιεία. Ταυτόχρονα είναι δημιουργός video με θέμα το κρασί στο The Crunchy Grape, όπου διατηρεί και τακτική αρθρογραφία.

Ημερίδα

«Μια ανοιχτή συζήτηση για τον οινοτουρισμό»

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος, ως συνδεδεμένος εταίρος στο έργο «WineManTour», το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών «Πανεπιστημιακές Συνεργασίες με την Ελλάδα» (DAAD 2023-2025), προσκαλεί το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες του χώρου σε ημερίδα για τον οινοτουρισμό, η οποία διοργανώνεται παράλληλα με την έκθεση Μικροί Οινοποιοί 2024 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στις 12:00.

Είσοδος στην ημερίδα χωρίς κόστος.  (Για την συμμετοχή στην ημερίδα είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου στην έκθεση.)

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις