Η κάβα που παλαιώθηκε στον βυθό έχει γίνει ανάρπαστη στο εξωτερικό

Πριν από περίπου ένα χρόνο στην Ιερισσό της Χαλκιδικής βύθισαν στην θάλασσα 200 μπουκάλια κρασιού προκειμένου να παλαιωθούν με έναν διαφορετικό τρόπο. Πλέον, η υποβρύχια κάβα ανασύρθηκε και έχουν ξεκινήσει ήδη οι εξαγωγές των φιαλών. Συγκεκριμένα, οι 100 είχαν ήδη προπωληθεί προτού τις βγάλουν στη στεριά, αφού η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη. Αυτοί όμως που έχουν αγαπήσει το “υποβρύχιο” κρασί όσο κανένας άλλος είναι οι Ιάπωνες.  Πράγματι, το συγκεκριμένο κρασί έχει γίνει ανάρπαστο στην Ιαπωνία όπου συνδυάζεται άψογα με το σούσι.

Χαλκιδική: Το “υποβρύχιο” κρασί που έχει γίνει ανάρπαστο στην Ιαπωνία

Η ιδιαιτερότητα του κρασιού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον φελλό καθώς όταν τα μπουκάλια βυθίστηκαν, οι υπεύθυνοι επέλεξαν δύο είδη: ένα που έχει μεγάλη διαπερατότητα και ένα πιο μικρό.

Η υποβρύχια κάβα είχε εντυπωσιάσει επίσης και τους τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή της Ιερισσού, οι οποίοι ήθελαν να βουτήξουν για να διαλέξουν το δικό τους μπουκάλι.  Η τοποθέτηση γίνεται από ομάδα δυτών, που έχοντας τη γνώση του βυθού και τις ιδιαιτερότητές του, έβαλαν τα μπουκάλια σε ειδικές προθήκες και έχουν, μάλιστα, δημιουργήσει μια ιδιαίτερη βιωματική εμπειρία. Οι υπεύθυνοι του οινοποιείου ήρθαν σε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Λήμνου και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν εργαστηριακές αναλύσεις στο σώμα του κρασιού, για να δουν πώς έχει μεταβληθεί η χημική του σύσταση.

Διαβάστε επίσης: 

Στο Ηράκλειο παλαιώνουν κρασιά στον βυθό της θάλασσας

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις