Κρασί με γεύση από τον βυθό της Κρήτης ευελπιστούν να φτιάξουν οι παραγωγοί.

H Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) πρωτοπορεί και σε συνεργασία με τον επιχειρηματία-δύτη Μανώλη Βουτσαλά δοκιμάζουν έναν νέο τρόπο παλαίωσης κρασιού με στόχο την δημιουργία ενός νέου προϊόντος που θα φέρει την ονομασία «Ναυάγιο». Η Ένωση Ηρακλείου έχει βυθίσει σε βάθος 25 μέτρων 5000 φιάλες με τις ποικιλίες μαντηλάρι και κοτσυφάλι. Οι φιάλες αυτές θα ανασυρθούν από τον βυθό τον ερχόμενο Αύγουστο και οι οινοποιοί προσδοκούν με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο κρασί

Η σταθερή θερμοκρασία στον βυθό σε σε συνδυασμό με την έλλειψη οξυγόνου σε αυτό το βάθος που τοποθετήθηκαν, δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για παλαίωση του κρασιού.

Ο επιχειρηματίας-δύτης Μανώλης Βουτσαλάς, που επιλέχθηκε να ηγηθεί της όλης διαδικασίας, είχε επιχειρήσει ο ίδιος να βυθίσει κάποιες φιάλες, αφού είχε έρθει πρώτα σε επαφή με Γάλλο συνάδελφό του που το εφαρμόζει καιρό. Πέρα από το γευστικό αποτέλεσμα, η φιάλη αποκτά και μια ξεχωριστή ομορφιά στην όψη, έχοντας συγκεντρώσει γύρω της οργανισμούς του βυθού.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ πάντως, διευκρίνισε ότι οι εντυπώσεις όσων δοκιμάσουν τον ερχόμενο Αύγουστο το κρασί, θα σταθμίσουν και τις επόμενες κινήσεις τους, με άξονα την ολοένα και ποιοτικότερη παραγωγή κρασιών, που αναδεικνύουν περαιτέρω τον κρητικό αμπελώνα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις