Η Ημέρα Beaujolais Nouveau γιορτάζεται στη Γαλλία την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου με πυροτεχνήματα, μουσική και μεγάλα φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, το κρασί κυκλοφορεί στις 12:01 π.μ., λίγες εβδομάδες μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών του. ​Φέτος, στις 18 Νοεμβρίου, οι λάτρεις του Beaujolais Nouveau θα διοργανώσουν γιορτές σε όλη τη χώρα αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου για να γιορτάσουν το πρώτο κρασί της σεζόν.

Το πιο διάσημο φεστιβάλ ονομάζεται “Les Sarmentelles” και διεξάγεται στην πόλη Beaujeu, διαρκεί πέντε ημέρες και ξεκινά νωρίς το βράδυ, την ημέρα πριν από την κυκλοφορία του Beaujolais Nouveau. Περιλαμβάνει γευσιγνωσία κρασιού, ζωντανή μουσική και χορό.

γιορτή Beaujolais Nouveau

Beaujolais Nouveau

Αυτό το γαλλικό κρασί προορίζεται για γρήγορη κατανάλωση αμέσως μετά την παραγωγή του . Τα περισσότερα θα πρέπει να καταναλωθούν μέχρι τον επόμενο Μάιο μετά την κυκλοφορία του. Ωστόσο, σε εξαιρετικούς τρύγους (όπως το 2000) το κρασί μπορεί να ζήσει πολύ περισσότερο και μπορείτε να το απολαύσετε μέχρι και τον επόμενο τρύγο.

Το Beaujolais Nouveau είναι φρέσκο ​​και φρουτώδες κόκκινο κρασί, αποτέλεσμα μιας γρήγορης διαδικασίας ζύμωσης που καταλήγει σε ένα νόστιμο, καθαρό αποτέλεσμα το οποίο απολαμβάνουν οι ουρανίσκοι σε όλο τον κόσμο!

Μια μικρή γιορτή αυτού του ξεχωριστού κρασιού έχει διοργανωθεί φέτος και στην χώρα μας. Την Παρασκευή 19/11 μπορείτε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνογαλλική Πρεσβεία με τον Γαλλικό Σύλλογο Αλληλοβοήθειας στο ελληνογαλλικό λύκειο Lycée Franco-Hellénique Eugène Delacroix στην Αγία Παρασκευή.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις