Η Δυτική Μακεδονία πρωτοστατεί στην καθιέρωση της Ελλάδας ως κορυφαίου οινοτουριστικού προορισμού.

Αυτά δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Οινοτουρισμού Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. Η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι οι συνεργασίες είναι σημαντικές για τη δημιουργία προϊόντων οινοτουρισμού που θα μπορούσαν να συμβαδίσουν με άλλες μορφές τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος και να συμβάλουν στη συνολική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

«Ο ελληνικός οινοτουρισμός είναι μια από τις πιο δυναμικά αναδυόμενες μορφές τουρισμού, με συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και με ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον», είπε.

«Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού για να δημιουργήσει μια διαφοροποιημένη, ολιστική και ποιοτική τουριστική εμπειρία», πρόσθεσε, αναφερόμενη στο σημαντικό τουριστικό δυναμικό της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Το τριήμερο συνέδριο διοργανώθηκε από το ελληνικό υπουργείο τουρισμού, τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και περιλάμβανε συζητήσεις σε θέματα όπως «Αμπέλι και κρασί στην υπηρεσία Τουρισμού», «Κύριες και Συμπληρωματικές Δράσεις Οινοτουριστικού Προϊόντος Δυτικής Μακεδονίας», καθώς και συζητήσεις με ιδιοκτήτες αμπελώνων που δραστηριοποιούνται ήδη στις υπηρεσίες οινοτουρισμού.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις