Τα άγνωστα οφέλη που πρέπει να μάθεις

Μπύρα με αφρό ή χωρίς; Ο τρόπος σερβιρίσματος είναι αυτός που θα σου δώσει το αποτέλεσμα που θες και ενώ πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν το παχύ, λευκό στρώμα με φυσαλίδες υπάρχουν ορισμένα οφέλη στην μπύρα με αφρό που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν την επόμενη φορά που θα πιεις ένα παγωμένο ποτήρι.

Μπύρα με αφρό: Τα άγνωστα οφέλη της

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι το αέριο που δίνει στην μπύρα τον χαρακτηριστικό αφρό. Το να βάζεις σε ένα ποτήρι μπύρα χωρίς φυσαλίδες εμποδίζει το ποτό να απελευθερώσει το φυσικό της CO2 το οποίο έτσι καταλήγει στο στομάχι δημιουργώντας φούσκωμα. Αντίθετα, ο τρόπος σερβιρίσματος που επιτρέπει στις φυσαλίδες να αναδύονται στο ποτήρι και να απελευθερώνουν CO2 πριν το καταναλώσετε σας βοηθά να αποφύγετε αυτήν την αρνητική επίπτωση. Ο αφρός, δεν είναι ο εχθρός αφού  ένα παχύ στρώμα από φυσαλίδες δεν βλάπτει την εμπειρία του ποτού αφού τελικά αυτές οι φυσαλίδες μετατρέπονται σε μπύρα.

Ταυτόχρονα, πέρα από την οπτική έλξη και την αποφυγή φουσκώματος ο αφρός έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Επηρεάζει την αρωματική εμπειρία και προσθέτει μια απολαυστική υφή κατά την κατανάλωσή της. Καθώς απολαμβάνουμε μια αφρώδη, τα αρώματα της ξεδιπλώνονται καθώς οι φυσαλίδες διαλύονται.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Έως και 50% έχει αυξηθεί η τιμή αυτού του αγαπημένου ποτού

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις